torsdag 1 juni 2017

Fuktkvot betong riktvärde

FUKTKVOT = vikten av vattenmängden i en viss volym av ett material i förhållande till vikten. Trots att betong är ett material mäter man relativ fuktighet i betong. Det är viktigt att personen som utför fuktmätning i betong har rätt kompetens. Ett riktvärde är cirka 1liter per kubikmeter betong.


Att mäta fukt i betong är svårt, eftersom det är svårt att få pålitliga uppgifter.

Generellt så mäter man relativ luftfuktighet i luften och fuktkvot i material, fast detta . Vi hjälper dig att mäta fuktkvot och luftfuktighet oavsett vilken typ av lokal det. Vid besiktning mäter man fuktkvot för att för en uppfattning om hur grunden mår. Normalt brukar man ange som ett gränsvärde då detta i stort sett . Jämviktsfuktkvoten kallas den fuktkvot som träet har då det är i jämvikt med.


RF, inte RF som ofta gäller som gränsvärde idag. Då nygjuten betong hårdnar binds en del av blandningsvattnet kemiskt genom.

Pilarna visar markfukt som påverkar betong och regelkonstruktionen. Som riktvärde för limmade plastbeläggningar föreslås ett. Maximalt möjlig fuktkvot i betong som ej tillförts vatten. PVC-mattor på betonggolv idag. Trä och träbaserade material.


Detta gränsvärde avser skivor som inte utsatts för nedsmutsning. Relativ fuktighet betong vid aplicering av tätskikt? Jämför fuktkvot med sorptionskurvor för olika material max Fk= = 1. Ex på plastmatta på betong värden uppåt 1och över brukar . Kraven är olika för olika byggnader och klimat men ett riktvärde är att byggnaden. Lättbetong har en fuktkvot på ca vikt- vid leverans, vilket svarar mot ca relativ fuktighet i omgivande luft.


Ett vanligt riktvärde för lämpligt torkklimat. Där uppmättes mellan och fuktkvot vilket är väl under kritiskt värde. Krypgrund av betong : Fuktindikering.


Det lagret skyddar golvets grundlager av betong från markens fukt.

Det nya var en isolering mellan betongen och . Det är svårt att mäta relativ fuktig- het, RF, i betong. Speciellt svårt är det att göra rättvisande avläsningar med hög noggrannhet på byggar- betsplatsen, i fält, där . Faktor som beaktar vidhäftning mellan armering och betong. För målning av nya eller tidigare oljefärgsmålade . Delmaterial till betong 175.


Dimensionerande bärförmåga eller gränsvärde i bruksgräns- tillstånd Rd skall. Fuktkvot över procent är mögelbildande. Det kan även kompletteras med fler trådlösa givare för t. Fuktgivare, trådlös för betong , spec.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg