måndag 2 april 2018

Fuktskadat mattlim

Avger en stark unken samt plastig lukt som betyder att det finns en risk för fuktskada. Kan vara en indikation på fuktskada. Vanligt förekommande från platta på . Vi har rivit upp vårt golv i sovrummet (pga av fukt som kommit in genom en spricka i plattan) Först låg det ett trägolv, sedan golvspånskiva . Skrivet av: Anonym Hyr ett hus som varit fuktskadat , men som nu ska vara åtgärdat.

Men sen ett halvår tillbaka känner jag konstiga symptom . Lim som i kontakt med betong i platta på mark kan bli för fuktigt och också utsättas för den fuktiga betongens nedbrytande alkali. Mögellukt - frän och stickande lukt som oftast innebär fukt i golv, källarväggar eller krypgrund. Linoleummatta, luktar gammalt, unket och instängt.


Det kan vara en indikation på . B) Förhindra återkommande besvär efter en renovering på, t. Exempel på kemiska skador är exempelvis nerbrytning av mattlim. Detta sker när vattenbaserat klister använts för att klistra fast en ny plastmatta på en befintlig .

Tät matta som limmas direkt på betongbjälklag medför risk för förtvålning av mattlim om inte byggfukten tillåts torka ut innan mattan läggs på golvet. Riv ut allt fuktskadat material som golvreglar, syllar, trösklar, karmar och liknande. Material som sitter kvar ställer högre krav vid uttorkning.


Huset är heller inte nystädat. I många fall kopplades också fuktskadat kaseinhaltigt flytspackel ihop med. BOLLEBYGD Elevmatsal i Bollebygdsskolan. Fuktskadat hyreshus, sanering pågår.


Denna skadetyp associerades ofta med. Mattlim problem i gruppboende. Miramix hjälper kund i Bålsta med rivning av fuktskadat garage. Man har hittat mögel i Näsbyparks kyrka. För att öka toleransen och minska risken för fuktskadat mattlim bör man välja ångöppna.


Plastmattan skall om möjligt vara limningsbar med vanligt mattlim mot golvbrunnen. Det är heller inte visat och har inte . Schröder Skadeteknik AB är ett saneringsbolag med utgångspunkt från Tyringe och Kristianstad. På betong finns risk för alkalisk nedbrytning av mattlim vid en RF över.

PH värde) vilket i sin tur kan bryta ner mattlim och mjukgörare i PVC mattan. Chaetomium Chaetomium är en svamp som förekommer på fuktskadat. Skadeorsaken bör utredass och eventuellt fuktskadat material tas bort utifrån. Vår bedömning är därför att det finns inbyggt fuktskadat material under tröskeln. Skärmtak ovan källarentrédörr är delvis fuktskadat.


Skadan åtgärdades med nytt tak och utbytte av fuktskadat material av fackman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg