måndag 6 april 2015

Täta grund mot berg

Stuprören leder rak ned på backen och på en sida lutar marken in mot huset. Täta mellan berg och grund ? Problemet är ett sluttande berg mot ena långsidan där vatten. Självklart kan man försöka spåra var vattnet tränger in i berget och täta den sprickan, . Att dränera en husgrund som står på berg har sina utmaningar.

Att skydda en grund med berg i dagen. Vatten som rinner och sprutar ut kan stoppas på ett. Gör den inte det kommer vatten att kunna stiga i grunden , även bakom skivorna, och hitta en. Inte nog med att det stack in ett berg i ena hörnet av källaren, i berget fanns dessutom en spricka. Lösning blev att täta först och sedan dränera . Lagt dräneringsröret direkt mot berget ,fyllt upp en bit med makadam.


Lagt täta massor över makken och skapat ett dike på ytan som fångar . Tätning i berg görs vanligen genom injektering av material i bergets naturliga.

Ibland går det inte att täta berget enbart med injektering av suspensioner. Kunde husen placeras på öppet berg så gjor-des det. Golvbjälklaget i den täta grunden brukade inte vara hopbyggt med ytterväggen utan kunde röra sig fritt . Problemen är likvärdiga oavsett om markytan inne i grunden utgörs av berg eller jordmassor, eller. Det anses idag av ledande fuktsakkunniga att byggplast ska läggas mot.


Idag finns det många andra täta material som används vid nyproduktion,. Finns sprickor i berget kan fukt ledas upp i krypgrund från grundvattnet beläget längre ner. En idé kan ju vara att försöka täta med ren lera i sprickor och dylikt. Skulle man kunna använda en formbar folie som grund för att sedan smeta på betong för att få till. Sen gäller det ju att få det snyggt i kanterna mot berget.


Kommer de gjutna väggarna täta ordentligt mot botten av dammen ( berg )? Om jag blir tvungen att lägga duk, vad lägger man för duk mot. Om marken lutar mot grunden , slänta den så att den blir som lägst ca1–5m. Grund ( husgrund eller fundament) är den del av en byggnad som står mot markytan. Före montering av ISODRÄN-skivan ska täta skikt. Finns behov av förstärkt uttorkning, på grund.


Att täta berg under vattnet har jag använt blålera vilket går utmärkt.

Det går även att lägga betong mot berg men man bör då gå upp med . Mellomgården, att passera förbi huvudsakligen täta jord-. Grunden är specialgjord för just ditt Älvsbyhus utifrån de förutsättningar du har på. En elak lukt när man öppnar luckan till grunden beror troligtvis på mögel eller. Sprickor i golv eller vägg på grund. Vatten från i berg borrade brunnar och från kallkällor innehåller radon.


Om du gjuter direkt på berg i dagen, måste du. Ska du gjuta på berg , måste du borra för att få en säker. Som grund på starkt sugande underlag.


Cellplast skivor på marken 50- 1mm måste kombineras med åldersbeständig plast för att få riktigt tätt mot markavdunstningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg