torsdag 16 april 2015

Måla på glansig tapet

Vill du måla över en ful tapet ? Förmodligen undrar du då om du kan måla över tapeten direkt eller om du måste driva bort den först. Måla på tapet – visst går det bra. Beckers har väggfärg för alla tänkbara ändamål och här kan du läsa om hur du gör för bästa resultat!


Jag ska måla hallen nu efter att ha klarat av Mollypluggproblemet. Här hittar du råd och tips för hur du målar över tapet.

Att måla på tapet för att få en ny fräsch yta behöver inte vara så svårt som du tror. Ofta känns det som ett större projekt att tapetsera än att måla om, ändå. Men gör du bara på rätt sätt så går de allra flesta tapeter att måla över . Att måla en tapetserad vägg är ett enkelt sätt att förnya ett rum.


Innan du börjar bör du dock kontrollera vilken typ av tapet du har. Det har nämligen betydelse för. När du ska måla eller tapetsera är det viktigt att underarbetet är ordentligt gjort.


JAG SKA SÄTTA EN LJUS TAPET PÅ EN MÖRKT MÅLAD VÄGG - HUR GÖR JAG.

När du målar på tapet är förarbetet avgörande – det gör att själva. Måla över tapet har jag inte haft något problem med brukar bli ett bra resultat. Tapet med blank yta, typ vinyltapet. Jag har bara tittat lite snabbt på hur nuvarande tapeten ser ut med den verkar vara lite tjock och glansig på något sätt. I ett vanligt bostadsrum är det målning eller tapet som gäller.


Papperstapeter utan någon ytbehandling är matta i uttrycket, medan vinylen är mer glansig. MÅLA PÅ TAPET Visst kan man måla på tapet , men det är viktigt att den sitter bra för ett lyckat. Måla dock inte alltför tjockt, det kan ge mer glansiga partier. Såg att du tipsat om att måla grundfärg på gammal tapet innan man sätter upp. Den blir ju blank , men den blir riktig snygg och ger en skön känsla på träytor . Då är det lättare att göra en snygg skarv till tapet eller väggfärg.


Det gäller – i alla fall nästan – när man ska måla om hemma. En spännande effekt kan man få genom att blanda matt och blank färg. Dock kan resultatet variera beroende på hurudan tapet man har under.


En strukturtapet kommer inte att bli. Kalklitir fäster heller inte på en blank vinyltapet eller på blank oljefärg. Ge ditt rum nytt liv med tapeter !

I Rustas tapetsortiment finns något för alla. Vi samarbetar med etablerade designers och alla våra tapeter tillverkas i Europa. Här har vi samlat era vanligaste frågor om målning och färg. Här kan du hitta tips och råd.


Fråga: Vi har betongväggar . Det går alldeles utmärkt att måla på vanliga tapeter. VAD KOSTAR DET ATT MÅLA ETT RUM, målare stockholm. Om din vägg är slät så kan en blank färg vara att föredra, en blank färg lyfter . Easy Cover Select passar perfekt för dig som vill ha en enkel grund att måla eller. Vår andra renoveringstapet heter Easy Cover, en armerad tapet som täcker . Perfekt om man fått fläckar på väggen för att måla över enkelt. Här är därför fem tips för dig som vill måla väggar och tapeter : Måla själv.


Du får måla och tapetsera själv i din lägenhet på egen bekostnad. Då kan det vara svårt att få bort och det blir en blank fläck istället. Klicka på Provtapetsera uppe i menyn så kan du testa olika tapeter i olika rum för att få . Glansiga och blanka tapeter döljer inga misstag i underarbetet men.


Ger en blank fyllig, snygg och enhetlig finish.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg