tisdag 14 februari 2017

Hvordan finder man højden i en trekant

I trekantsberegningen for både retvinklede men især vilkårlige trekanter opererer man også med de to geometriske størrelser, højden og grundlinjen. Hej Jeg skal finde højden i en trekant med sidelængderne a = 4m. Er der nogen der kan hjælpe mig me hvordan man finder højden i . Hvordan finder jeg højden af en vilkårlig trekant ? Hvad er højden af en trekant , og hvor mange forskellige højder har en trekant ? En trekant har altid tre forskellige højder alt efter hvilken af de tre sider, man.

Hejsa hvordan udregner man højden i denne her trekant er der nogen formel for det. Din digitale matematikportal til alle klassetrin i grundskolen. MatematikFessor hjælper alle i skolen – både elever, lærere og forældre. Jeg ville gerne vide, hvordan man finder højden på en trekant , hvis man kun har grundlinjen og arealet tilbage.


Vi ser på hvordan arealformlen for vilkårlige trekanter. Man betegner tit arealet af en trekant med T (hvis man brugte A ville man nemlig forveksle det med vinkel A). I dette afsnit vil vi gennemgå, hvordan man beregner arealet af forskellige geometriske.


Vi finder arealet af en retvinklet trekant ved at gange de to kateter med.

Grunden til at formlen ser sådan ud skyldes, at højden deler trekanten i to. Da vi nu kender højden h og grundlinjen g, så kan vi indsætte værdierne i formlen for. Vi håber du finder den nyttig – rigtig god fornøjelse. Bliv god til potens funktioner – her lærer du hvordan ! Gode råd til matematik eksamen. Her viser jeg, hvordan man finder højden i en trekant.


Stokken og dens skygge lave en trekant svarer til højden på objektet af renter og længden af dets skygge. Ofte vil det være svært at måle højden af en flagstang, et højt træ eller en høj. Billedet viser, hvordan man har brugt trekanter , når Danmark skulle opmåles.


Arealet af en trekant er givet ved en halv højde gange grundlinje, hvor. For at udregne arealet i vilkårlige trekanter har man dog brug for andre formler. Vi bruger to ligedannede trekanter til at finde højden på træet.


På tegningen nedenfor ser du to ligedannede trekanter indeni hinanden. Der er altså højder i en trekant , men de to andre er ikke interessante i denne opgave. Emnet er areal af trekanter , og vi benytter os af programmet GeoGebra. For at finde højden af trekanten , skal du bruge funktionen Længde igen. Under menuen Vinkel, finder du funktionen Areal.


Men i dette indlæg er det ikke historiske trekanter vi skal snakke om, det er nærmere.

Dog skal der kun bruges en højde , når rumfanget skal beregnes. Det eneste man skal bruge er en pin man finder i. Man kan hurtigt finde højden på et træ i skoven. Brug to ligedannede trekanter til at finde højden på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg