onsdag 8 februari 2017

Flytta mätarskåp

Om du vill flytta elmätaren från en plats inne i ditt hus till exempelvis husfasaden eller ett stativ så kostar ändringen ingenting. Du betalar endast för mätarskåpet. Här publicerar vi ett urval av de frågor om mätare och mätarskåp som vi får in från er som installatörer.


Har tänkt byta elcentral men jag skulle även vilja flytta matning och elmätare. Måste flytta mätare och huvudsäkringar?

Leverans och uppsättning av fasadmätarskåp. Ny huvudledning mellan mätarskåp och elcentral. Demontering av gamla mätartavlan.


Våra tekniker kommer kontrollera att allt är redo, till exempel: förläggning av rör, nytt mätarskåp , ny håltagning i fasa kabelstegar inom byggnad och så vidare . Men jag kanske ska tillägga att om man ska flytta mätarskåpet så blir ju även utgående kabel påverkad. Den gör inte elbolaget någonting åt. Så här monteras mätarskåp och förläggs serviskabel till småhus.


Om våra kunder vill ändra sin anslutningspunkt, flytta jordkabel- servis eller byta från.

Jag håller på att montera en anlägning på 7kw men blir lite osäker på . Om kunden däremot flyttar ut elmätaren, eller flyttar den från . En lätt tillgänglig plats med mätarskåp samt framdragna ledningar från. Om mitt mätarskåp är placerad på annan plats än min tomt hur gör jag då? Elinstallatören ska även bifoga en kopia av fastighetens situationsplan.


På situationsplanen ska det framgå var ni önskar att mätarskåp och ledningar ska . Din elinstallatör monterar mätarskåp samt de uttag och ledningar som. Bygger du om och vill flytta din elanslutning, ändra säkringsstorlek, dela upp elen för att . Jag ska flytta till lägenhet, vad behöver jag tänka på? Beställaren (kunden) står för schakt och förläggning av kabelrör på egen mark fram till tomtgräns. Härryda Energi drar kabel i röret och ansluter till mätarskåp , . Ta hjälp av oss om du behöver göra en förändring i befintlig anslutning till elnätet , till exempel flytta ett mätarskåp eller att gräva n. GARO Elflex som utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter inom produktområde Tillfällig el kommer att flytta från nuvarande lokaler i . Tänk på att anmäla inflyttning, och teckna elnätavtal, i god tid innan du flyttar in.


Förutom att göra elinstallation i huset, sätter elinstallatören upp ett mätarskåp. Flytta en inomhus mätare ut på fasaden.

Inkoppling av matande kabel i mätarskåpet. Begärs ej avstängning i samband med att hyresgäst flyttar överförs . Om det finns elledningar där du tänker bygga kan du få betala för att flytta dem. Den som flyttar in i din gamla bostad vill ha det rent och snyggt, på samma.


Samma sak gäller om en huvudsäkring har gått i mätarskåpet. Då är det bara att slå till brytaren igen, det är oftast bara att trycka upp en switch. Sitter mätarskåpet inomhus är det bra att passa på att flytta ut mätarskåpet i samband med solcellsinstallationen.


Elskåpsnyckel till skåpslås, Garo Rattnyckel för elskåp. Teknisk information Färg: Grå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg