måndag 13 februari 2017

Måla över bets

Nu undrar jag - vilken färg är bäst att använda för att måla över lack och bets ? Vilket underarbete bör göras? Blir det bättre om man väljer en . Ibland då jag försöker måla saker som tidigare är betsatde å lackade så tränger betsen igenom och. Hur göra med redan betsat panel på väggarna?

Betsa - Lär dig att betsa trä. Stryk ut ett tunt lager bets över det skadade området och låt penseldragen gå en bit in på den felfria ytan. Att måla om möbler är inte bara det bästa sättet att ge nytt liv åt gamla.


Så om du har använt vattenlöslig bets bör det gå att vattentvätta . Min fråga är alltså om det går att måla ytterligare ett lager på stolarna och sedan. Svar: Beroende på vilken bets du valt kan du alltid öka skyddet på din yta. Vill du måla i ett uterum som är skyddat går det bra, tänk dock på att det måste vara rätt temperatur och fuktighet för att det ska torka.


Visst kan det kännas tråkigt om någon kund gärna vill måla över en fin.

Trärena ytor går du över med en fuktig svamp. Kulörstyrkan på betsen styrs delvis av träets naturliga färg och träets sugförmåga. Vill du däremot ha en ljusare bets , kan du späda betsen med vatten. Behövs grundfärg för att få det att fästa bra?


Det här är en bets för obehandlade träytor inomhus, eller träytor som är nedslipade till rent trä. Ytor som utsätts för hårt slitage kan du lacka . Eftersom bets är genomskinligt påverkas nyansen i hög grad av underlagets färg och struktur. Mjuka delar av träet suger upp mer bets och blir mörkare än hårda . Hos oss på BAUHAUS hittar du ett brett utbud av olja och bets. Måla möbler för inomhusbruk.


Vi har produkter för bänkskivan som för trämöbeln. Vad är skillnaden på bets och lasyr? Utseendemässigt är de väl ganska lika? Dessa är en blandning av bets och lack i samma burk. Om det är en yta som är betsad förut och man vill betsa över denna, så går det bra i de flesta fall.


Du kan måla på alla typer av underlag på möbler, väggar, golv, tak, utomhus och inomhus på trä, papp,. Ja, men tvätta nogrannt och dra gärna över med slippapper innan du målar med grundfärgen.

Ja, du kan få det att se ut som bets. Välkommen till verktygsväggen! Ytbehandling = måla , betsa, olja, lacka. Bets är en transparent färgning som framhäver träådringen och finns i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg