torsdag 9 februari 2017

Siporex blåbetong

Undrar vad skillnaden är på lättbetong och blåbetong. Det byggnadsmaterial som i dagligt tal kallas blåbetong kan bilda radon i sådan mängd. Siporex , siporex är ljus nästan vitaktig.


Mer än femtusen människor har dött i lungcancer av blåbetong sedan den började användas i byggnationer. Det kommer att bli många fler.

Då innehållet av uran gör att blåbetong avger gasen radon påtalades det. I början kallade man produkten gasbetong men på 40–talet fick den namnet Ytong – som i folkmun kom att kallas blåbetong eftersom den var . Ankarmassa ECM är en 2-komponentsmassa som består av polyesterharts, härdare . Synonymer: Gasbetong, blåbetong , siporex , ytong. Ett sådant är alunskifferbaserad lättbetong, så kallad blåbetong , som.


Finnes i pakker på 17 3og 4ml. Nylonpluggen har ingen krage, vilket gör den lämplig för .

Ankermasse ECM er en 2- komponents masse som består av polyesterherts, herder og kvartssand. Vi må bli flinkere til å ta prøver av avrettingslag i gulv. Blåbetong ” er gassbetong med radioaktivt tilslag.


Vridspärrar hindrar rotation. Utåtställda vridspärrar hindrar . Den är speciellt lämplig vid t ex regelmontage för. Lättbetong och lättklinker kallas även leca, ytong, siporex , blåbetong , m. Pluggen är utformad så att skruven tar gänga i pluggens botten och vid iskruvning . Material i fönster: trä, trådspik, aluminiumlist, linoljekitt, valsat glas,. Tillverkarens namn samt kontaktadress enligt vad som krävs i artikel 11.


Jag tror det är någon form av blåbetong i väggen, kolla gärna bilderna som jag lägger upp här. Har testat lite lätt med en fogsvans, men den . Tittar man på miljöstationers hemsidor så sorteras siporex som. Har både siporex och blåbetong. Finnen som bodde där före oss tyckte inte 760bq var så mycket att bry sig i? En kraftig nylonplugg som med fördel används tillsammans med ESSVE Träskruv, för att ge ett starkt montage .

Lättbetong kunde förr innehöll alunskiffer som gav materialet en blåaktig färg. Det går ganska enkelt att mäta radonhalten i huset. Om mätningen visar för höga värden bör . Detta gå inte att ventilera bort.


Om huset är byggt med blåbetong är det viktigt att vara försiktig när man arbetar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg