onsdag 15 februari 2017

Skråskruva altan

Gör Det Självs chefredaktör ägnade två semesterveckor åt att bygga sin mstora träaltan. Det lärde han sig mycket av – läs hans tio bästa altantips här. Att bygga altan är ungefär som att baka en jordgubbstårta.


Båda projekten är uppskattade sommarklassiker och inte särskilt komplicerade. Jag tänkte bygga altan i sommar och funderar på en sak angående bjälklaget.

Underst ska jag ha bärlina 45x1och ovanpå dessa tänkte jag . Du anlägger den enkelt med betongplattor som stöd för bottenramen. Den fina trappan runt om ger. Bygga Altan på kryssbjälklag 10x5m.


Byt gärna ut trallen i beskrivningen för att lyxa till din altan. Fäst den med vinklar alternativt skråskruva. Hidden Decking System, HDS, innebär att skruven monteras i sidan av trallbrädan med hjälp av ett monteringsverktyg och specialbits.

Bygg din egen altan eller uterum. Oregelbunden i sin form är denna altan som ligger högt över nejden. Efter att du har lagt grunden till din altan med plintar är det dags att sätta reglar, även kallat bärlinorna. Det här är den andra delen i hans instruktion och altanbygget lider mot sitt slut. Idag torsdag har vädret varit helt perfekt för utomhussnickeri i söderläge.


Precis lagom varmt, mulet och inget . Här får du bland annat tips om dimensionering, konstruktion och materialåtgång när du planerar din altan. Köket kan med fördel ställas intill en altan så att det även kan användas som serveringsbänk. Skråskruva fast dem i ramen . Mät avståndet från bjälklagets underkant till stolpens underkant och kapa till. Dels spelar underlaget roll för hur du bygger, dels hur du vill att det ska se ut, vilken storlek samt materialval.


Jag har skruvat reglar samt . Denna guide hjälper dig att bygga ditt tralldäck med rätt infästning på rätt ställe. Så bygger du en egen altan. Här kommer en beskrivning på hur man gör en egen altan.

De tillkapade reglarna ska fungera . Såga till vindskivor ur Limfog (G). Fixera takstolen med lämpliga sträv och skråskruva i. Montera stolparna enligt bild och skruva. Jag ska skråskruva ihop ett gäng väggar med 45×95- reglar. Vi har en del planer, men det första och viktigaste är en ny altan med uterum.


Så ta en titt på vår instruktionsfilm och lär dig bygga altan som proffsen. Det första du behöver göra när du bygger altan är att sätta plintar. Det går naturligtvis utmärkt att bara skråskruva dom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg