måndag 27 februari 2017

Fra areal til sidelængde

En rektangulær grund har et areal på 6m². Skriv et svar til : finde sidelængder af rektangel ud fra arealet. Areal af trekant ud fra sidelængder - Regneregler.


Beregn trekantens areal ved hjælp af sidelængder . Et kvadrat er firkanten med det største areal i forhold til omkredsen.

Gå videre til : Diagonallængde. Det er let at bevise ½ appelsin-formlen. Vi husker på, at arealet af en trekant er en halv højde gange grundlinje.


På ovenstående tegning er b grundlinje til. Vi starter med rektanglet og bevæger os derefter videre til andre figurer. Et eksempel på dette er, at et rektangel med længde og bredde har areal 6. Hver af stykkerne har sidelængde r, så rektanglets bredde bliver r.

Her er formler for at kunne beregner arealer ud fra en sidelængde i. Mange af de ældre arealenheders omregningsfaktorer er forskellige fra land til land. Eleverne beregner ud fra trekanternes og det lille kvadrats areal det store. Lindsay finder den manglende sidelængde i et rektangel når hun får at vide hvad arealet af rektanglet er. Derfor har man valgt at navngive bestemte typer af firkanter ud fra deres.


Vi skal nu se på, hvilke egenskaber der knytter sig til en række typer af firkanter. Sørg for, at eleven formår at se sammenhængen til , eller evt. Interventionsforløb om areal Interventionen indledes med en opvarmning, hvor. Hvis du ikke kender trekantens areal , så skal du læse guiden B…. Du kan benytte denne guide til at bestemme en vinkel, højde eller sidelængde i en trekant, hvis.


Eksempel: Bestem en vinkel i en trekant ud fra arealet og to sidelængder. Hver gruppe består af fire prøveflader placeret i et kvadrat med sidelængde. Byg alle de forskellige figurer, der passer til arbejdstegningen.


Hvis vi tager vores eksempel fra tidligere og ændrer forudsætningerne, så vi nu kun. For at kunne beregne en sidelængde ved hjælp af sinus relationen, så skal .

Vi anvender eksempler som gerne skal bidrage til forståelsen. Beregning af den retvinklede trekants areal. Ud fra vinkel A bliver modstående sidestykke lille a osv.


Når man kender to sidelængder i en retvinklet trekant, så vil man altid kunne beregne den ukendte sidelængde ved hjælp af Pythagoras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg