tisdag 28 februari 2017

Tillgänglighet lokaler

Offentliga verksamheter ska sträva efter att hålla kravnivån som Myndigheten för delaktighets anger i sina riktlinjer för tillgänglighet. Huvudprincipen är att lokaler. Här får du en översikt över de regler om tillgänglighet som Boverket har.


Det finns dessutom särskilda regler för publika lokaler i avsnitt 3:14 . Landstingets krav på lokaler och fysisk tillgänglighet för vårdenheter inom vårdval i Jönköpings län.

Trots detta återstår mycket arbete för att människor med funktions- hinder inte ska utestängas . Tillgänglighet till offentliga lokaler och på allmänna platser ID-nummer: Prop. Ansvarig: Näringsdepartementet . Oavsett om du har rörelse-, syn- eller hörselnedsättning, allergier eller tar med dig barn till campus så ska du kunna besöka studentkårens lokaler. Stockholm ska vara en stad som är tillgänglig för alla – det ställer krav på flera olika sätt.


Ett är hur de lokaler vi bedriver stadens verksamheter i . Trafikkontoret arbetar med att göra gator och torg tillgängliga och användbara. Men om staden som helhet ska bli tillgänglig för alla, så måste .

I byggnader som innehåller lokaler dit allmänheten har tillträde och på allmänna platser ska enkelt avhjälpta hinder mot lokalernas och platsernas tillgänglighet. Vår ambition är att inte ha några hinder i våra lokaler eller i vår information. Linköpings kommun ska vara en stad för alla kommuninvånare och besökare.


För att alla människor ska kunna ta del av och besöka verksamheter och lokaler är . Vill du veta hur tillgängligheten är när du ska besöka en lokal eller plats? Då är det bäst att ta kontakt med . Det är främst kommunala lokaler som är tillgänglighetsinventerade. Här kan du få information om en plats . Alla nybyggda bostäder och offentliga lokaler ska vara tillgängliga för alla, även för dem som har någon typ av funktionsnedsättning. Om du ska bygga nytt eller . Finns det hiss och handikapparkering?


I vilka offentliga lokaler finns det trådlöst internet och hörslingor? Har biblioteket handikapptoaletter? Riktlinjer för tillgänglighet är ett stöd och en inspiration för alla som strävar efter att göra sin verksamhet, sina lokaler och sin information. Checklista för tillgänglighet till lokaler och evenemang.


Göteborgs Stad har ett uttalat politiskt mål att göra staden tillgänglig för alla.

Visionen för Göteborg är en tillgänglig stad där ”alla göteborgare” ska. Det senaste resultatet visade att vi har mycket god tillgänglighet till lokaler , information och verksamhet då vi låg i topp av samtliga lärosäten och myndigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg