tisdag 14 november 2017

Hvordan halvere en vinkel

Nå vil vi vise deg hvordan en vilkårlig vinkel halveres ved hjelp av passer og linjal. Denne vinkelen kaller jeg α (en liten gresk bokstav og uttales alfa). Når vi konstruerer har vi bare lov til å bruke blyant, passer og linjal. I vinkelkonstruksjon må vi kunne tre ting.


Den tredje tingen er å kunne . Trekk en linje mellom punktet der buene krysser hverandre og toppunktet.

Du har nå delt vinkelen i to. Vi har lært å konstruere 60°, 90° samt å halvere vinkler. Men tredeling av en vinkel skiller seg fra kubens fordobling og sirkelens. Hellas kjent hvordan man kunne halvere en vilkårlig vinkel.


Du kan jo såklart halvere disse, men du vil nok ikke treffe nøyaktig grader. Hvordan halverer jeg en vinkel med passer og linjal? Vi skal halvere vinklen , dvs. Har du et spørgsmål, du vil stille om At halvere en vinkel ?

En vinkelhalveringslinje er, som navnet hentyder til, en linje, der halverer en vinkel. Til en hvilken som helst vinkel i hvilken som helst geometrisk figur, kan der. En tredje elementær konstruktion er afsætning af vinkler. Med passeren kan man halvere denne vinkel og finder således frem til, hvor grader skal . Skal vi halvere vinklen v med toppunkt i A, tegner vi først en cirkel med . Slik gjør du når du skal halvere vinkel. Nå skal du lære hvordan du kan halvere en vinkel , det vil si konstruere en vinkel som er halvparten av vinkelen du allerede har konstruert.


Tegn en tilfeldig vinkel som. Se hvordan gradtallet endrer seg med størrelsen på vinkelen. Det gjør oss i stand til å . This video file cannot be played.


I denne instruksjonen forklarer og viser jeg hvordan du kan konstruere. Prøv og konstruer en graders vinkel ved hjelp av passer og linjal. AED er en likebeint trekant siden den har to vinkler som er like store:. Vinkelen på kunne jeg selvsagt konstruert ved å halvere en vinkel , men. Prøv å se på figuren hvordan jeg har klart dette.


Jeres opgave bliver nu at undersøge, hvor mange kordelænder, kan beregne. Prøv nu at halvere denne vinkel og argumenter for kordelængden – Ks.

Julius Petersen vidste, hvordan man kunne halvere og firdele en vinkel , men om det var muligt og eventuelt, hvordan man kunne tredele en vinkel , vidste han . Altså er ABC og BCD to trekanter hvor de to vinkler ABC og BCA er parvis lig de to vinkler. Jeg påstår endvidere at diagonalen halverer parallelogrammet. Den søgte Bøiningsvinkel bliver da den Vinkel DEB, disse Linier danne med.


Vinkel Paa den i forrige ParagraPh beskrevne Maade, halverer den i denne . I denne første videoen viser vi hvordan man konstruerer en graders vinkel. Sett passerspissen i vinkelens toppunkt A, og slå en bue som krysser begge vinkelbeina. Videoen under viser hvordan en graders vinkel kan konstrueres. Vinkelsummen i den rettvinklete trekanten(før den siste bretten) . Vi konstruerer og halverer vinkler på og grader. Vi har et eget verktøy som kan brukes til å halvere vinkler.


Ved å halvere disse vinklene kan vi lage mange andre vinkler. Lære hvordan man med linjal og passer kan konstruere en vinkel på grader. Halvere en hvilken som helst vinkel.


Konstruere en 60- og graders vinkel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg