torsdag 16 november 2017

Färgen spricker när den torkar

Redan efter några timmar ser jag sprickor i färgen. Takfärg spricker efter målning i lägenhet? Färgen spricker , inte oväntat kanske?


Alla hål och sprickor spacklas, så att underlaget blir helt jämnt och enhetligt. Så planera ditt arbete, och undvik att måla in på de ytor där färgen har torkat. Akrylfogmassa är perfekt till att täta sprickor och glipor, t.

Problemet såg vi efter vi målat över de röda väggarna med den här vita täckfärgen, efter färgen torkat. Varje gång jag har målat ett lager och färgen har torkat skapas det små sprickor titt som tätt i färgen vilket gör att man ser den tidigare färgen i. Ett färgskikt utsätts för olika spänningar, som orsakar sprickor och avflagning. Solvärmeblåsor orsakas av att ytterskiktet i en nymålad färg torkar för fort och . Det vanligaste felet är att man tar för lite färg , då blir det flammigt. Har man sprickor i taket kan det vara läge att sätta upp mikrolitväv som armerar. När färgen torkar får den en fyllig och vattenavvisande yta.


Med tiden spricker träet på samma sätt som en omålad träyta.

Finns det sprickor på väggarna bör dessa täckas med pappersremsa vilken sätts i. Det bra att ta en titt på ytan när färgen torkat , nu ses eventuella skavanker . Kom även ihåg att se till att fasaden får torka ordentligt innan du börjar måla! Fyll eventuella sprickor och hål med utomhusfog eller fönsterkitt. Men tänk på att grundmåla de spacklade ytorna en gång till när de har torkat , då spackel och trä suger färg olika fort, och att den spacklade ytan annars kommer . Ojämnheter som sprickor och hål spacklas med sandspackel till ett jämt. Om du behöver spackla väggen – stryk spackelmassa över sprickor och ojämnheter. Ta bort målartejpen som du maskerat ytor med innan färgen torkat ,. Undersök om väggarna är i dåligt skick, ta reda på vilken sorts färg väggen tidigare.


Spackla alla sprickor och skadade partier med en stålspackel och fyll igen . Det finns färger som torkar helt, på några timmar, andra behöver flera veckor på sig. Om du använder vanliga färger till element spricker och flagnar färgen lätt,. Med rätt typ av färg kan du njuta av din snygga kulör längre - läs mer om att. Om det är blåsor och sprickor eller om färgen är målad i tjocka lager bör du ta bort.


Använd grundolja på skarvar och ändträ, torka bort överflödig olja efter cirka 30 . Träet kanske inte kan torka över natten om luften är fuktig. Då har du inte gjort tillräckligt.

Verkar som att färgen har rest sig under klarlacken, det ser ut som massor av små sprickor i något sorts mönster. Kan ha blivit för mycket klarlack med. Vänta tills grundfärgen har torkat innan du börjar kitta, och använd kittkniv.


Varje år kan du tvätta fönstren och titta efter sprickor i färgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg