torsdag 30 november 2017

Räkna ut diameter på en kvadrat

Med denna kalkyl kan du räkna ut arean av en rektangel eller kvadrat. Detta gör så att kvadratens area är sidan i kvadrat eller sidan upphöjt till 2. För att räkna ut omkretsen för en cirkel så tar vi diametern multiplicerat med. Genom att ange värdet på ett av dessa egenskaper kan verktyget beräkna värdet övriga egenskaper. En rektangel är en fyrhörning där alla vinklar är 90°.


Om rektangelns alla sidor är lika långa brukar den istället kallas för en kvadrat.

Det engelska ordet rectangle . Om vi dividerar en cirkels omkrets med dess diameter kommer vi alltid att få samma. Arean för en kvadrat , rektangel, eller parallellogram följer alla samma. Här går vi igenom hur vi räknar ut omkretsen och arean på trianglar och kvadrater.


En cirkels diameter är alltid dubbelt så lång som cirkelns radie:. Hoppas att detta hjälper dig. Räkna ut diametern för den stora dammen - du vet ju arean.


Då vet du vad radien i kvadrat blir och kan räkna ut radien.

Hur räknar man ut omkretsen av en cirkel? Radien är linjen från cirkelns medelpunkt (M) och ut till kanten. Om du mäter omkretsen och diametern på en cirkel och delar omkretsen med diametern får du talet pi, som är ca.


Den lilla gula kvadraten är en fjärdedel av den stora. Ett specialfall av rektangeln är kvadraten. Har går jag igenom hur man räknar ut area hos de geometriska figurerna rektangel och kvadrat. Använd cirkelns arearäknare för att beräkna antingen cirkelns area, diameter , omkrets eller radie.


Genom att mata in bredd och höjd får du ut alla andra intressanta mått på rektangeln: . En kvadrat är en fyrhörning där alla sidor är lika långa och alla vinklar är räta. Omkretsen är längden runt om. Kanske kan du se att denna figur är sammansatt av två halvcirklar och en kvadrat. Att räkna ut en cirkels area är ett problem som alla tidiga mänskliga civilisationerna har.


Eftersom vi mätte diametern i meter, får vi svaret i kvadratmeter. Man börjar helt enkelt med att räkna ut arean för den kvadrat som. Om diametern är meter så är radien meter och arean meter x 5 . Dvs arean är pi gånger diametern i kvadrat allt delat med fyra. Arean hos en form kan mätas genom att jämföra den med en kvadrat av.


Ifall jag bockar den som en kvadrat så blir ju den 5dm hög 5dm bred och 8m lång.

Dela diametern med två = basen i en liksidig triangel som är Dela. Räknar man ut arean på en sexhörning såhär, om den enda infon man har är att diametern är cm? Hörna till hörna som i en rektangel, eller kvadrat. En omkrets på 6m ger en diameter på 1m - inte mycket till pool.


En enkrona väger g och har en diameter på mm. Daniel räknar ut med beräkningen. Hur stor area har den minsta kvadraten ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg