torsdag 16 november 2017

Orosanmälan barn

Alla rekommenderas att anmäla misstankar om att barn far illa till socialtjänsten. Anställda på vissa myndigheter och i vissa verksamheter som berör barn och . Personal i hälso- och sjukvården och omsorgen har en skyldighet enligt socialtjänstlagen att anmäla när ett barn riskerar att fara illa. Vårt mål är att barn som far illa ska få hjälp så fort som möjligt. Sveriges mest använda blankett för orosanmälningar !

Barnhälsovården har ett ansvar för att uppmärksamma och reagera när ett barn far illa. Både barnet och föräldrarna behöver hjälp i dessa situationer och det är . Om du misstänker att ett barn far illa och vill anmäla det kan du vända dig till stadsdelsförvaltningen där barnet är bosatt. Att anmäla sin oro över ett barn till socialtjänsten ses av många som en sista utväg.


Du kan göra en orosanmälan , berätta om dina misstankar eller det du vet. Orosanmälan görs när vårdnadshavare inte tar ansvar för sina barn , då behöver samhället skydda barn t. En anmälan till socialtjänsten om att ett barn far illa kallas för orosanmälan.

Anmäl det till oss så att vi kan hjälpa till. Du behöver inte veta säkert att ett barn far illa, det räcker att du känner oro eller . Om du känner oro för att ett barn eller en ungdom far illa ska du våga reagera och anmäla. Det finns barn och unga som inte har det bra i sin tillvaro. Det kallas för att göra en orosanmälan. Förskolan och skolan är viktig för barn i utsatta situationer.


Om du vet eller misstänker att ett barn eller en ungdom far illa, eller på annat sätt behöver hjälp, kontakta socialtjänsten i den kommun där barnet eller den unge . Misstänker du att ett barn far illa ska du göra en orosanmälan till Individ och familjeomsorgen. Hos oss kan barnet och dess anhöriga få hjälp. Den som känner oro för att någon person far illa, kan lämna en orosanmälan till. Orosanmälningar lämnas ofta när det handlar om oro för barn och ungdomar, . Kontakta socialtjänsten om du misstänker att ett barn far illa. En anmälan om oro gör du för barnets bästa och för att det ska kunna utredas om misstanken är . Om du är orolig för att ett barn far illa ska du kontakta socialkontoret.


När du som är anmälningsskyldig ska göra en orosanmälan vill vi att du lämnar den skriftligt genom att fylla i en blankett om orosanmälan. Rutin för orosanmälan vid misstanke att barn far illa.

Anställda inom hälso- och sjukvården samt tandvården är, enligt kap. Gör en orosanmälan om du misstänker att barn eller unga utsätts för vanvård eller våld. De som arbetar på vissa myndigheter, till . Du har rätt att vara anonym.


Alla barn har rätt att växa upp i en trygg och säker miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg