torsdag 21 maj 2015

Højden i en ligesidet trekant

En ligesidet trekant har sidelængden a, hvad er højden ? Gælder pythagoras ikke kun til retvinklede trekanter? Hvordan finder jeg arealet af en ligesidet. Se formler og forklaringer om ligesidede trekanter.


I en ligesidet trekant er alle sidelængder og vinkler lige store.

Hejsa hvordan udregner man højden i denne her trekant er der nogen formel for det. Din digitale matematikportal til alle klassetrin i grundskolen. MatematikFessor hjælper alle i skolen – både elever, lærere og forældre.


Da de to korte sider er lige lange, så er det jo en ligesidet trekant. Her viser jeg, hvordan man finder højden i en trekant. Ligesiddet trekant er altid grader. En halvering giver grader.

Vi lærer i dette afsnit om de særlige egenskaber ved ligebenede og ligesidede trekanter. Hvis alle tre sider i en trekant er lige lange, kalder vi den ligesidet. Linjer i trekanten Højde Højden er et linjestykke,der står vinkelret . Eleverne kan tegne en ligesidet trekant med et vilkårligt punkt indeni, samt. For at finde højden af trekanten, skal du bruge funktionen Længde igen. Problemet for de studerende i relation til arealberegning i den retvinklede trekant er oftest, at den studerende har svært ved at gennemskue trekantens højde og . I en ligebenet trekant er højden fra toppunktet også vinkelhalveringslinje, median og midtnormal.


Her kan du downloade Matematik-opgaven Gustavs svømmetræning, klasseværelse, højde , knallert og ligesidet trekant og tusindvis af andre . Hvad er en ligesidet trekant og hvad er en ligebenet trekant? Da den vilkårlige trekant ikke i alle tilfælde kan udregnes korrekt hvis Vinkel A eller . Find formler til beregning af ligebenet trekant. Arealer når højden falder uden for trekanten. Du skal være logget ind for at se denne.


Trekanten kaldes ligesidet , hvis alle dens sider er lige lange og alle vinkler er 60°. En højde i en trekant går fra en vinkelspids til den modstående side, hvor . Nedenfor er tegnet en ligesidet trekant.

Man kan bruge Pythagoras til at finde højden i en ligesidet trekant. Arealet af en trekant A beregnes som halvdelen af en vilkårlig højde h . Beregn længden af hypotenusen i en retvinklet trekant, hvor kateterne er 11cm og 15cm. Beregn højden i en ligesidet trekant med sidelængderne 7cm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg