torsdag 28 maj 2015

Måla tryckimpregnerat virke falu rödfärg

Undrar om någon har målat tryckimpregnerat virke med slamfärg( falu rödfärg ) eller med någon annan färg utan att vänta ett till två år som alla . Kan man måla slamfärg på tryckt virke ? Om jag har nytt virke på hösten, är det ok att bara grundmåla det och sen låta det stå till sommaren . Kan säga att den rödfärg vi använde i sommar sprack och flagade . FRÅGA: Vi ska bygga trädgårdspergola av tryckt virke. Kan vi måla den med slamfärg?

Det absolut viktigaste vid ytbehandling av impregnerat virke är att virket har torkat tillräckligt innan. Falu Rödfärg är en utomhusfärg för målning av obehandlat och ohyvlat virke av. Kan jag måla med Svensk Rödfärg på tryckimpregnerat trä?


Falu Vapen Fasadfärg, den moderna Rödfärgen från Falun. Måla inte på färskt tryckimpregnerat virke , även fabriksgrundat virke med en fet grundfärg är . Används för obehandlat och ohyvlat virke av fura eller gran, även för ommålning av ytor tidigare målade med. Falu rödfärg är en slamfärg för målning av trä utomhus. Färgen ska arbetas in i virket i tunna skikt, måla inte för tjockt.


Måla träfasaden traditionell i falurött.

Tradtion Rödfärg är en fasadfärg som är lämplig på ohyvlat tryckimpregnerat trä samt ytor tidigare målat med slamfärg. På eller intill varje bunt impregnerat virke ska det finnas. Undvik tryckimpregnerat trä, eftersom det ofta innehål-. Kom ihåg att slamfärg bara kan målas på obehandlat trä eller på trä som tidigare målats . Passar även för ommålning av tidigare . Vänta inte för länge med att måla om.


Måla aldrig kanter på fönster och dörra med latexfärg. Om du regelbundet behandlar tryckimpregnerat trä förlänger du livslängden . Vi har en sex år gammal brygga vid Mälaren, ca kvm och byggd i tryckimpregnerat virke. Att måla om ett gammalt smidesstaket gör verkligen stor skillnad estetiskt! Allt fler bygger gigantiska altaner av tryckimpregnerat virke. Tryckimpregnerat virke är ibland det enda alternativet om bygget ska hålla länge och.


FRÅGA: Jag ska måla ett ridhus med falu röd färg. Vad ska man måla en sandlåda med som är obehandlad? Vad gäller tryckimpregnerat virke så kan du måla flångnytt virke, förr i tiden . Att måla på tryckimpregnerat virke kan fungera om det har torkat ordentligt. I pigmentet finns naturliga mineraler som gör att träet konserveras.


Träfasader kan ytbehandlas med slamfärg, till exempel. De noga utvalda, traditionella kulörerna i kombination med mattheten och lystern är perfekt avstämda .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg