tisdag 23 juni 2015

Tvätta vaxad bil

Men har ju hört att det är lättare o går snabbare o tvätta en bil som varit vaxad. Tvätta vaxad jacka i tvättmaskin? Vad ska man INTE göra för att behålla vaxet på bilen ? Kan jag tvätta bilen med avfettning då den är vaxad? Hej Min audi är vaxad med sonax flytande hårdvax och nu undrar jag om jag kan tvätta den med avfettning utan att tvätta bort vaxet?


Vi har nyligen vaxat bilen , halva.

Som alla vet är det mycket viktigt att underhålla sin bil genom att tvätta och vaxa den med jämna. En vaxad bil är lättare att hålla ren och håller rosten borta. Det kan vara skittråkigt att vaxa bilen , rent ut sagt. En vaxad yta stöter bort smuts bättre och du behöver inte tvätta bilen. Din bil mår bra av att vara ren men den mår dåligt av att tvättas på fel sätt.


Så här gör du för att tvätta skonsamt, effektivt och miljövänligt. Vid användning av varmt vatten på en vaxad bil kommer du faktiskt påverka . Varför ska man tvätta bilen ?

En grundlig rengöring av bilen utförs vanligtvis på våren och på hösten. Ta bort all smuts och gammalt vax, alltså få en helt ren bil. Dessutom är en ny vaxad bil lättare att hålla ren eftersom smutsen inte får fäste så . Helt riktigt är det ytspänningen som bildar droppar på en vaxad yta och. Jag använder heller inte diskmedel att tvätta bilen me mest för att . Där man under tio program kommer att lära sig allt om hur proffsen tvättar bilar.


Redan i avsnitt ett berättar de att man aldrig ska tvätta sin bil. Fördelen med att ha en vaxad bil är inte bara att den ser bättre ut, smuts fastnar inte lika lätt på den glansiga ytan och bilen blir lättare att tvätta. Motors biltvätts-ABC tar din bil från smutsig lorthög till gnistrande blank pärla i nio steg. Fram med gummistövlar, tvätthink och tålamod.


Många väljer att tvätta bilen hemma, men är det verkligen en så god idé? Om bilen är polerad och vaxad minskar risken att smuts fastnar, . En rentvättad och vaxad bil ger ett gott intryck av att bilen körts på ett skötsamt. Precis som det är bra att städa och tvätta bilen för att ge ett gott . Du vill inte att tvätta din bil när den är varm, oavsett om du nyss kört den. I den här artikeln delar vi med oss av lite tips för att tvätta bilen.


På en väl vaxad bil räcker det ofta att spola av den regelbundet med en . Det räcker ofta att bara spola av en väl vaxad bil med vanligt vatten.

I regel behöver bilen bara avfettas under vinterhalvåret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg