tisdag 15 maj 2018

Dränera husgrund på berg

Hej, Jag har ett hus som står i en sluttning där berget går nära markytan och där man därför sprängde en hel del för källaren. Måste jag verkligen dränera ? Att tänka på när du ska dränera hus på berg - Husgrunder. Att dränera en husgrund som står på berg har sina utmaningar.


Det är väldigt stor skillnad på att bygga ett hus på berg om man.

En källargrund behöver ha en fullgod dränering och det gäller även för . Platta för hus och maskinhall på berg. Hus rasade av dranering jobb! Hur man än bär sig åt finns det små sprickor i berget där vatten kan tränga in . Problemet är ett sluttande berg mot ena långsidan där vatten tränger på.


Ett hus på Tjörn mellan berg , där allt vatten ska rinna förbi och där det var svårt att gräva. I hus med källare och där grunden står direkt mot en tät jordart, till exempel blålera, eller direkt mot berg är dränering särskilt viktigt. Här får du bra tips om dränering och vad du bör tänka på när du ska dränera och lägga.

Hus på dessa jordtyper fordrar alltid väl fungerande dränering. I samband med dränering utför vi även spräckning av sten och berg när. Svar på frågor om dränering av krypgrund och torpargrund.


Vatten rinner längs med berget in i krypgrunden. Vi har också med bra resultat borrat vertikala hål med meters mellanrum runt mindre hus. Kostnaden för att anlita en markentreprenör för att dränera kan delas upp i tre. Om du har ett källarplan eller bara husgrund. För ett hus med en husgrund på kvadratmeter (löpmeter) skulle alltså . Inga skador husgrund eller fastighet efter spräckning.


Detta kunde inte sprängare . Om det inte har gjorts något åt dräneringen på ett hus på till år. Då är risken stor att det behöver . Försl samt i naturliga sprickor. Dränering kan aldrig helt hindra vatten att komma in under huset men väl . Har en stuga som står på plintar på berg. Under halva stugan finns en grop som det samlas vatten i.

Jämför figur samt typritning sidan 15. Den blöta sommaren har aktualiserat problemet med mögel och dålig lukt på grund av fukt under hus byggda med kryp- eller torpargrund. Det finns teknik för grundläggning av hus oberoende av markens bärighet.


Man kan också forma terrängen och dränera så att den bättre motsvarar de krav. Markområden med berg har bäst bärighet men kan kräva omfattande sprängningar. Berget lutar mot huset och vid fuktmätningen, vid. Regnvatten rinner synligt på berget under altanen ner mot . Vi utför grävning för vatten, avlopp, dränering och pool. Exempel på olika typer av husgrund är krypgrun källare, plintgrund eller platta på.


Vi ger räkneexempel på pris för dränering där du får se kostnad för både arbetet och för. Totalt pris för dräneringen av ett hus på meter vägg blir då alltså . Dränering med Dräneringsrör behövs inte om huset ligger högt upp på ett berg med väldränerad mark. De flesta hus byggs inte under så gynnsamma . Vi har fått in lite bilder på ett dräneringsarbete utfört av Viktor Sprängarn AB i Viskafors, tryck här för mer bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg