fredag 25 maj 2018

Vit slamfärg

Vit slamfärg från Hörle Bruk som ger en mycket snygg och hållbar yta. Perfekt till fasadmålning, målning av staket och ladugårdar. Avsedd endast för att bryta andra kulörer, t ex gulmylla, oxidgrön och grön umbra.


Slamfärg är en beprövad traditionell färg för utomhusbruk tillverkad av pigment, rågmjöl och vatten. Färgen är vacker, billig och täckande men framför allt lätt att . Eftersom slamfärgen var så mycket billigare än oljefärg så gjordes det också försök att åstadkomma vit slamfärg som sedan kunde brytas i olika kulörer, och i .

Håller på att skaka liv i planering av ett villabygge. Undrar om det finns vit slamfärg att köpa i sverige? Motsvarande falurödfärg, fast vit? Virket som målas ska ha en yta motsvarande ohyvlat trä. Tänkt bygga ett nytt, traditionellt trästaket kring huset nästa år och jag skulle vilja måla det med vit slamfärg , eller bruten i något så det inte blir . En svensk slamfärg tillverkad enligt ett klassiskt recept med miljövänliga, moderna ingredienser och metoder.


Färgen innehåller inte bly eller andra tungmetaller . Slamfärg eller som den även kallas i folkmun ”Rödfärg” är något vi svenskar har.

Slamfärg finns även i vit kulör men rekommenderas inte att användas vid . Fasadfärg Slamfärg Svart Kokt Liter, Faluvapen. FALU VAPEN FÄRG LINOLJEFÄRG FALU VAPEN VIT 5L. Vår slamfärg innehåller ca linolja. KnutFoder är inte lika känslig för tjocka färglager som en slamfärg. Tror folket före mig har målat med någon vit oljefärg runt dörrarna.


Svart slamfärg på dörrar, ser så tråkigt ut när allt är samma färg! Göranssons slamfärg antikvit tillverkad i Sundborn, Dalarna. Artikelnr: gs6Kategori: Slamfärg Taggar: antikvit, rödfärg, Slamfärg , vit. Slamfärg kan du få i vilken färg du önskar om du gör som Susanna och jag gjorde. Det vill säga kokar en vit slamfärg som man bryter eller tonar . Jämför priser på Falu Vapen Slamfärg Vit 10l Målarfärg.


Hitta bästa pris och läs omdömen - vi hjälper dig hitta rätt. OLJETÄCKFÄRG TINOVA TRAD PRI EXT UT VIT. SLAMFÄRG HÖRLE LJUSRÖ 10-LIT. I en slamfärg består bindemedlet till väsentlig del av stärkelseklister.


Traditionellt har slamfärg haft till exempel rågmjölsklister, kasein,. Färgen täcker inte så bra, som färgen med kraftigare pigment.

Kunder som har köpt den här produkten köpte . Våtblandad färg för inom- och utomhus, baserad på släckt kalk. Avsedd dels som avfärgning vid renovering av olika kalkputstyper på. Linoljefärg är en traditionell färgtyp som består av Linolja och pigment. Ottossons linoljefärg finns i kulörer från zinkvit till järnoxidsvart .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg