tisdag 15 maj 2018

Konstruere firkant

Når du skal konstruere firkanter, må du som regel først konstruere en trekant. Deretter utvider du den til en firkant. Hvordan konstruerer man en firkant med disse kravene? Hjelp med å konstruere denne firkanten? Nå skal vi se på hvordan vi kan konstruere en 60º-vinkel.


Konstruksjon av figurer - Matematikk.

Hvor stor er summen av alle vinklene i en firkant ? På figuren ser du fem spesialtilfeller av firkanter: Et kvadrat, et rektangel, et parallellogram, . Det enkleste vi kan konstruere med en passer, er en sirkel. Oppgaven er å konstruere en firkant. Vi skal konstruer en firkant ABCD der vi får vite at: diagonalene.


Grunnleggende gjennomgang av konstruksjon av trekanter og firkanter for trinn. I denne videoen viser jeg hvordan man konsturerer en firkant ved hjelp av passer. Bilde av to konstrurte parallelle linjer Vi avsetter to punkter, A og B på linjen I. Alle disse lar seg konstruere ved hjelp av linjal og passer.

Ved å halvere de to degenererte sidene oppstår en regulær firkant som er et kvadrat. Hva kaller vi en firkant med like store vinkler? Gitt en rettvinklet trekant, kan vi konstruere et rektangel med dobbelt så stort areal. Tegne hjelpefigur og konstruere trekanter ut ifra opplysninger i teksten.


Lag en egen konstruksjonsoppgave der du skal konstruere en firkant. Utfordre gjerne deg selv med litt vanskelige vinkler. Jeg lurer på OPPG som er vedlagt overnfor.


Jeg vet ikke hvordan jeg skal konstruere firkant over en trekant? Tegn en firkant svarende til den samme grundlæggende størrelse du . Holdet skal konstruere en firkant , og de bliver udfordret i planlægning, samarbejde og kommunikation. Blind firkant består af en indhegning på x meter. Ikke alle regulære polygoner lader sig konstruere med passer og lineal.


En dragefirkant kan defineres som en firkant , der er sat sammen af to ligebenede trekanter. I skal konstruere en dragefirkant i et dynamisk geometriprogram. At konstruere en Rhombe af de Stykker, hvori. Siden deles af Røringspunktet med den indskrevne Cirkel.


Sider deles af Røringspunkterne, er bekendte. Laborde foreslår i sådanne situationer at lade eleven konstruere umulige.

Denne firkant har alle fire vinkler er rette. Skal man afkrydse en firkant med et kodetal ud for? Enhver kan konstruere et spørgeskema, men færre kan konstruere et godt skema.


Prøv at bevise, hvorfor en vilkårlig firkant kan - eller ikke kan - dække fladen. Undersøge, konstruere og argumentere 2. Vinkelsummen i en firkant i elliptisk geometri: større enn 360◦.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg