tisdag 29 maj 2018

Fästa bärlina i husgrund

Framförallt den del som jag tänkta fästa i husgrunden. Behöver jag ha en bärregel utmed hela grunden? JPG,ow:39pt:tr CA4d CA4ck. Utmed husgrunden fäster man en bärlina. Spika, skruva eller använd balkskor för att fästa reglarna vid bärlinorna.


Jag är på väg att komplettera mitt bygge med trä-trall som går runt huset och undrar då hur jag ska fästa en bärlina i grunden.

Detta kräver att du kan fästa regeln i huset. Om det inte är möjligt får du gräva ner plintar även längst in. Bärlina är alltså en kraftig regel som . Fäst planka 45x1på husgrunden. Använd papprör 15cm och gjut med grovbetong. Har du en plan husgrund kan du fästa en bärlina mot fasaden istället för att använda plintar där.


Välj plintar som når ner till frostfritt djup. Rätt val av infästning för montering av bärlina.

Oavsett vilken fasad du ska fästa bärlinan i, är det viktigt att se till att du förankrar i husets bärande del, t ex i regel. Den undre delen av regelverket består av de så kallade bärlinorna ( kallas även primärbalk eller stödregel). Trädäck på mark brukar man inte fästa i huset, utan låta flyta fritt. Exempel: här är den inre bärlinan fäst i husgrunden.


Gängstång att fästa bärlina för altanen i, så slipper man en hel rad plintar. Någon som skruvat en bärlina i grundbalken? Hur är hållfastheten, funkar det? Alternativet att sätta i nederkant av fasaden bygger för mycket . Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen.


På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor, väggklockor . Främre bärlina : Ett normalt mått är 45x1millimeter och den främre bärlinan fästs i stolpjärnen som sitter fastgjutna i plinten. Infästningen i plintar kan göras i samband med gjutningen eller senare i . Regeln består av två bitar,. Tänk på att försänka eventuella skruvhuvuden, då en extra bärlina ska fästas . Brickor kör jag med in mot husgrunden enbart. Så länge som den ene är 1mm (eftersom jag körde med 1bärlina ) högre än den andre, så kan man.


Förborra hål i bärlinan där du sedan ska skruva i fransk träskruv för att fästa bärlinan mot husväggen.

Efter att du har lagt grunden till din altan med plintar är det dags att sätta reglar, även kallat bärlinorna. Skall jag fästa bärlinan i blocken på något vis, i så fall hur? Jag har tänkt skruva en bärlina i husgrunden och sedan ha två led med plintar är tanken.


Husgrunden dryper av fukt och är drabbad av mögel, röta och i värsta fall hussvamp. Då måste alla skadade byggnadsdelar rivas ut innan man . Detta golv kan vara svårt att fästa , någon form av mindre läckt eller regel måste sättas fast på sidorna i botten. Ovanpå golvet kanske också någon form av . Om man monterar en lång sida som är bärande så har man alltid en bärlina för att ta upp laster på takstolarna.


Då var det dags att fästa väggarna permanent i grundplattan. Vilken fäster du ska använda beror på vilken husgrund du har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg