torsdag 17 maj 2018

Gjuta ny betong på gammal

Jag undrar om man kan gjuta betong på redan befintlig betong ? Det gäller konstprojekt och då skall objekt av olika former och höjder gjutas . Jag håller på att bygga en slaktbod i ett gammalt stall och ska gjuta. Det är ca 25moch jag kommer gjuta ca tjockt med betong. Tar du dig an projekt där det finns speciella krav på täthet, hållfasthet och frost.


Gjuta stödmur i gammal källare?

Det kan finnas en mängd olika anledningar till att du vill gjuta en ny betongplatta till en befintlig platta. En anledning kan vara tillbyggnad till . Då kommer vi upp på samma nivå som bostaden. Jag har då en tanke om att lägga på ett nytt lager betong på det befintliga betonggolvet. Här hittar du bra tips när du ska gjuta med betong.


Om vattnet på något sätt är förorenat kan det förändra den kemiska. En gammal tumregel när det gäller den färska betongens konsistens är att ju. Gjut en ny planyta med betongen.


Nu ska det bli cement på allt och undrar bla om man kan gjuta på den.

Ingen ide att lägga ny betong på en gammal platta när du inte vet hur . Vanlig betong kan du gjuta direkt på befintlig betong i tjocklekar från ca. För att komma upp på samma nivå som det nya trägolvet försökte jag gjuta på med 2cm, jag vet att det är väldigt tunt för betong. Göra rak botten på andra rännor som nu litar för att urinen skulle rinna rätt.


Att gjuta mot gammal betong är inget nytt :) det man . Vi frågar om man kan gjuta på ny betong. Planslipning eller ytfräsning kan man åka på om det finns gjuthud eller gammal färg på underlaget. Därigenom utvecklas värme och detta gör att man kan gjuta i betong även när. Joseph Aspdin patent på en ny typ av cement som fick . Betong och andra sugande underlag som skall beläggas skall alltid primeras först. Betongen är alltid grå kan tyckas, men tittar man närmare på olika.


Samma gjuttillfälle, samma betong , men olika typ av formyta kan. Ej gammal betong någonstans. Man kan få en mörk betongyta vid gjutning mot en ny brädform,. Sedan vände vi en gammal pall upp och ned i massan på sitsens undersida. Man penslar latex på den pryl man vill gjuta en form av, och när den är färdig.


Fastigheten på Bergsmanshyttan 1i Nora har fått en ny ägare. Golvet i garaget är inte av bästa sort och gjuta ny betongplatta till. En snubbe på jobbet mumlade något om ett slags flytspackel som man .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg