måndag 21 maj 2018

Grundmåla tryckimpregnerat trä

Det absolut viktigaste vid ytbehandling av impregnerat virke är att virket har torkat tillräckligt innan målningsarbetet startar. Måste man grundmåla när man ska täckmåla tryckimpregnerat eller är själva tryckimpregneringen. Allt tryckat virke är inte högkvalitativ tyvärr.


Arbetsråd för Alcro Bestå Fönsterfärg trä , Bestå Grundfärg trä och Bestå . Här får du reda på allt du behöver veta om hur du väljer och sköter om tryckimpregnerat trä.

Ska du måla tryckimpregnerat virke ? Inga problem, så här går du till väga. Byggbeskrivning och film från. Ingen grundmålning behövs vilket sparar tid vid nymålning. Tryckimpregnerat trä är ofta för fuktigt att måla eller olja när det är nyinköpt.


Grundolja och grundmåla fönsterbågen. Vänta tills grundfärgen har torkat innan. Vädergrånat trä slipas ner till friskt trä.

Svårare än så är det inte att fräscha upp trädgårdsmöbler och staket av trä. Trädgårdsmöbler och terassgolv av tryckimpregnerat. Nytt trä som stått obehandlat i mer än veckor tvättas med JOTUN Husvask och stålborstas. Nytt virke (även tryckimpregnerat virke ) skall grundas med VISIR . Vi har en nybyggd altan i tryckimpregnerat virke.


Nu vill jag måla den vit, tycker det ser halvfärdigt ut att ha den som den är. Men mannen säger att det kommer . Vi brukar säga finns det anledningar varför du bör grundmåla. Det är ett utbrett missförstånd att tryckimpregnerat trä inte ska grundas och . Svar Nytt tryckimpregnerat virke bör inte målas.


Det är svårt att få färgen på att sitta på det mättade träet även om man grundar enligt konstens regler. Detta gäller även nytt tryckimpregnerat trä , som kan behöva stå minst en säsong före behandling. Målarmästaren svarar: Nytt tryckimpregnerat trä bör sitta uppe ca två månader innan behandling med träolja.


Om trädäcket är äldre än en säsong, eller är oljat . Vid grundmålning för slamfärg eller linoljefärg, följ färgtillverkarens anvisning. Nytt obehandlat och tryckimpregnerat trä bör stå minst en säsong innan det behandlas.

Grundmåla sedan ytorna med Bestå Grundfärg. Någon grundmålning behövs däremot inte för att måla på en lasyrfärg på en träfasad. Det gäller både rent trä och tryckimpregnerat trä , liksom timmer.


Avsedd för: Utomhus på trä , plåt och järn. Utmärkt även ovanpå gammal linoljefärg. Inomhus på trä , puts, järn etcetera.


Lämplig både i torra och fuktiga . Förstklassig, extremt djupinträngande olja för väderskyddsbehandling av trä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg