torsdag 17 maj 2018

Skruv plugg storlek

Material och belastning avgör vilken plugg och skruv du ska ha. Här är råden för att välja rätt plugg. Ser ut som en stor skruv som man kan skruva in sin egen skruv i. Här hittar du bra tips och värt att veta om plugg och skruv när du ska borra och plugga i väggar och tak i bostaden. Köpte upp mig på en hel del plugg , men nu behöver jag köpa skruv.


Vilken skruv och plugg till detta?

Skruv med plastplugg - ESSVE essve. Småpack Plastplugg med skruv. Hur stort ska hålet vara – och håller en plugg i en gipsskivevägg?


Förhållandet mellan borrens storlek och pluggens diameter är 1: dvs borrdiametern ska . Där kan du läsa om olika typer av skruv , plugg och kan du se vilken typ av skruv du skall använda till olika plugg , samt vilka plugg du skall . Plugg från Essve är för infästning i tegel, betong och natursten mm. Här får du reda på vilka pluggar det finns och hur du använder plugg på rätt sätt. Hål för pluggar borras mer eller mindre försiktigt beroende på storlek och .

Genom att köpa plugg och skruv i form av satser kan man vara säker på att de . Plugg behöver du när du ska fästa något med skruv eller spik i t. Du borrar ett hål i lämplig storlek , exempelvis med en slagborrmaskin, blåser rent . En skruv med plastplugg 2XESSVE Plastplugg är avsedd för En skruv med plastplugg 2xinfästning i betong, tegel och natursten. Genom att montera t ex inredning med skruv blir det enklare att montera ner. Beroende på material och storlek på det som skall fästas in behövs ibland även plugg ,. Med rätt plugg och skruv går det i princip lika bra att fästa i porösa material . Ta ut rätt storlek på plugg och skruv. De ska matcha varandra och matchas med samma storlek på borren.


Ju tyngre saker du vill hänga upp, desto större bör . Välj skruv , även denna storlek står på asken, och sätt upp hyllan. Till 8:ans plugg kan man använda 5-mm skruv. Använd dessa skruvar och pluggar när du ska installera hyllförvaring på trä-, betong-, sten- eller tegelväggar.


När skruvarna och pluggarna är slut kan lådan användas till. Med skruv och plugg anpassade för gipsskiva kan man fästa betydligt tyngre saker. Han rekommenderar att man väljer plugg i storlek mellan och 10 . En enkel tumregel är att varje skruv som skruvas i: Enkel gipsskiva bär ca kg.


Plugg , avsedd för infästning i betong, natursten, tegel, lättbetong, lättklinker samt.

Används vid infästning i betong, natursten, tegel och lättbetong. Försedd med vingar för att minimera risken för rotation. I gavelpaketen medföljer det. Har du en annan typ av vägg bör du kontakta ditt byggvaruhus för att få rätt skruv och plugg. Att skruva i en skruv kan vara en hel vetenskap.


Var noga med att använda en skruvmejsel som är så nära skruven i storlek som möjligt. Borrskola: Snickaren Björn Christiernsson reder ut vilken skruv , plugg och borr som ska användas till vilken sorts vägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg