tisdag 19 juni 2018

Exempel på tillgänglighet

Statliga myndigheterna har ett särskilt ansvar för tillgänglighet i lokaler,. Lär dig mer om tillgänglighet. Goda exempel från Luleå kommun.


Har du några goda exempel att dela med dig av, eller tycker du att något är . För den som har en funktionsnedsättning är tillgänglighet extra viktigt,.

Några vanliga exempel på tillgänglighet är elektroniska dörröppnare och rymliga hissar. Exempel på nedsatt rörelseförmåga: nedsatt funktion i armar, händer . Du behöver jobba med tillgänglighet dels för att undvika att diskriminera personer med funktionsnedsättningar, och. Några exempel på funktionsnedsättningar:. Utgångspunkten för vad som är en skälig åtgärd är de krav på tillgänglighet som gäller enligt de lagar och regler som finns för verksamheten, till exempel. Det går inte att generellt ange vilka åtgärder en arbetsgivare är skyldig att vidta.


Det beror på omständigheterna i det enskilda fallet. Det kan till exempel handla .

Var femte person i Sverige har någon form av funktionsnedsättning. Tillgänglighet gynnar även andra, till exempel äldre med svårigheter på grund av åldrande. Bristande tillgänglighet som en form av diskriminering. Utbildningsanordnares skyldigheter enligt diskrimineringslagen.


Bostadsanpassningsbidragen som exempel. Rättigheter eller service i mån av resurser. Kapitel Social tillgänglighet. Det gemensamma hos alla former av bristande tillgänglighet är att en person med. Vad är normalt - Subjektiv normalitet.


Ett missgynnande kan till exempel vara att någon går miste om en förmån,. Här får du en översikt över de regler om tillgänglighet som Boverket har. De allmänna råden är exempel som visar hur man kan uppnå de . Konventionen är införlivad i svensk lagstiftning, till exempel i PBL.


Med tillgänglighet menar vi till exempel att alla ska kunna delta i arbetslivet efter förmåga, att alla ska kunna besöka offentliga lokaler, åka buss och få tillgång till . Område innehåller exempel på erfarenheter och arbete kring kommunens tillgänglighet. Alternativa utformningar för att klara tillgänglighet enligt Råd och Riktlinjer.

Idag finns bra exempel på god tillgänglighet runt om i Höganäs. Här kan du se hur Höganäs bibliotek, Höganäs sportcenter och Höganäs .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg