måndag 11 juni 2018

Måla tryckimpregnerat

Går det att måla tryckimpregnerat ? Ett staket som håller längre. Trä är ett levande material som bryts ned av fukt och mikroorganismer och spricker av torka. När du sätter upp ditt trästaket är det . Vill du sen måla ditt bygge så går det utmärkt.


Ett tryckimpregnerat trä kan ytbehandlas på precis samma sätt som vanligt trä.

Kan man måla NTR- impregnerat trä? Svar Nytt tryckimpregnerat virke bör inte målas. Det är svårt att få färgen på att sitta på . Vi har en nybyggd altan i tryckimpregnerat virke.


Nu vill jag måla den vit, tycker det ser halvfärdigt ut att ha den som den är. FRÅGA: Vi ska bygga trädgårdspergola av tryckt virke. Men mannen säger att det kommer . Kan vi måla den med slamfärg?


Ska du måla tryckimpregnerat virke?

Inga problem, så här går du till väga. Byggbeskrivning och film från. I bilden ovan ser du var tryckimpregnerat virke i de olika NTR-klasserna ska användas. Tryckimpregnerat trä kan alltså vara giftigt men lämpar sig utmärkt för bland annat altanen eller staketet.


Vid målning med akrylatfärg på tidigare obehandlat trä grundas med speciell alkydoljegrundfärg. Risk för missfärgning på ljusa färgskikt. Det börjar nu gråna lite och vi skulle vilja måla staketet . Välj en trallskruv av hög kvalitet och som är avsedd för tryckimpregnerat virke. Man kan även måla tryckimpregnerat virke men det bör vara torrt innan . Måla hellre en gång för mycket än en gång för lite.


Allt tryckimpregnerat trä måste underhållas regelbundet. Då hade tryckimpregnerat virke ett förtjänat dåligt rykte. Vänta tills fuktkvoten är lägre än (3-månader) innan du behandlar. Här finner du tips, råd och information om hur du går till väga för att måla din obehandlade. Nytt virke (även tryckimpregnerat virke) skall grundas med VISIR.


Underlaget ska vara torrt vid målning , max fuktkvot före behandling. Detta gäller även nytt tryckimpregnerat trä, som kan behöva stå minst en säsong före . Måla vägg, tak, panel eller köksluckor? Målarmästaren svarar: Nytt tryckimpregnerat trä bör sitta uppe ca två månader innan .

Jag ska måla huset i sommar. Hej, Jag har byggt ett räcke och lagt ny trall, båda av tryckimpregnerat virke. Räcket vill jag måla vitt och trallen vill jag olja. Varför måste man använda tryckimpregnerat NTR-trä? Jag har Falu Rödfärg idag - kan jag måla över det med en oljefärg, eller en annan typ av färg?


Dags att måla fasaden – men med vad? Kan målas på trä utomhus, nytt både obehandlat trä och tryckimpregnerat , samt tidigare laserat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg