onsdag 27 juni 2018

Isolera träbjälklag uterum

Jag har tänkt mej ett inglasat uterum på ett isolerat träbjälklag. Isoleringen är uni-skiva mellan 1mm impregnerade reglar. Isolera golv i uterum som står på plintar.


Svar hur du ska tänka när du ska isolera ett träbjälklag för uterum. Uteplatsen eller uterummet är sommarens naturliga samlingspunkt.

Här spenderar man gärna många . Uterum till huset, vad behöver man tänka på, vilket uterum ska man välja, vilket uterum är bäst? De har liten eller ingen isolering , och kan därför inte användas vintertid. Ett sådant är ett träbjälklag fäst vid betongplintar eller mur. Ett bra val för vinterträdgård är att gjuta grund i uterum som ska stå direkt på marken.


Valet av grund till uterum hänger ihop med hur pass väl du vill isolera hela. För enklare uterum är det vanligt att bygga ett träbjälklag på nedgrävda plintar.

Men ska ni ha ett uterum där ni kan vistas året om finns det annars tre typer av grund att välja på. Träbjälklag som är monterat och fäst i . Här hittar du stöd som hjälper dig när det är dags för att börja planera uterum. För visst kan det kännas som. Murad eller gjuten stödmur med träbjälklag 3. Ju lägre U-värde desto bättre isolering ! För att få ett hållbart uterum är det bäst att göra rätt, redan från grunden.


Hade tänkt isolera bjälklaget i golv i vår inglasade altan i fjälls. Hur tjock isolering tycker ni att man bör ha? Klarar man sig på ett lager 95mm . Det går att ha golvvärme även i träbjälklag , men det ställer höga krav på konstruktion och isolering. I höst går vi i planer på att bygga uterum , det blir väl en jätte bra års. Innan ni bestämmer er för att bygga ett uterum är det viktigt att tänka på.


En solid grund som går att isolera är viktigt och vi rekommenderar träbjälklag fäst vid. Vi berättar även om fördelarna med ett uterum från BAUHAUS.

De två vanligaste alternativen är antingen ett träbjälklag eller en gjuten platta. Karmen har bruten köldbrygga och monteras i ett stycke, för bästa lufttäthet och isolering. Magnus Österberg har isolerat mellan våningarna och nu visar han hur det är gjort. Den allra enklaste formen av grund är ett träbjälklag på plintar och ett trallgolv.


Innan det är dags för själva gjutningen så ska grävning, formning, isolering och armering . Råden du behöver för att bygga uterum. För enklare sommarrum kan du däremot välja plintar med trägolv eller träbjälklag. Förläng sommaren med ett inglasat uterum !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg