onsdag 13 juni 2018

Risker med platta på mark

Mar Läs om konstruktionen platta på mark hos Anticimex. Valet av golvbeläggning kan påverka riskerna för skador. Hur stora är dessa riskerna egentligen?


Mar platta på mark med isolering på översidan? Dec Bila upp plattan - vad är riskerna ? I Sverige förekommer platta på mark till småhus och kommersiella byggnader .

Innan en sådan konstruktion hunnit torka ut igen, är risken stor att . Skälet är att de delar som ligger an mot den fuktiga betongen hamnar i en miljö där mögel. Att hus grundlagda med betongplatta på mark ofta får fuktproblem med. Platta på mark med isolering ovanpå betongen är en riskkonstruktion. Risken för mögelväxt på undersidan av parketten får dock anses som relativt stor. Samma risk gäller för varma kulvertar under platta på mark.


När värmen stängs av under den varma årstiden kan fukt . Betongplatta på mark som saknar underliggande termisk isolering, är en känd riskkonstruktion avseende risk för fuktskador. Anledningen är att betongplattan .

Feb Vi har köpt ett hus med platta på mark som visat sig innehålla fukt som har. Metoden med betongplatta på mark kom till Sverige från USA under talet som. Med en modern platta så har vattnet ingenstans att ta vägen och risken är att . Flera varianter av platta på mark.


Den vanligaste konstruktionen. Om riskkonstruktion faller ut och blir fuktskada hur stor är risken att bo i huset? Jul Nio av tio hus byggda under 70-talet med platta på mark och där.


Rabatter och planteringar närmast huset håller fukt och ökar risken för . Apr Dessvärre gäller det även konstruktionen: betongplatta på mark och en. Men idag är krypgrund ett bättre alternativ jämfört med platta på mark. Med en betongplatta finns alltid risken att uttorkningen missbedömts, att det är torrt på . I Sverige är grunder av typen platta på mark inte lika vanliga som i varmare länder, på grund av risken för tjälhävning i kallt klimat. Apr Och i förlängningen innebär det här risk för fukt och mögelskador. Det föreligger även risk för.


Folk köper hus med källare och med platta på mark och så har man läst att . Mar Om du lägger in golvvärme i ett hus med dålig isolering är risken. Precis som med platta på mark så finns risken för fukttransport i ett hus med . En tumregel är att det ska vara minst 2millimeter isolering under källaren eller plattan på mark. Risk för kondens vid täta skikt.

Vid grundläggning på mark där risken för tjällyftning är stor, ska marken vid utåtgående hörn isoleras genom utläggning av ROCKWOOL Markskiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg