torsdag 12 maj 2016

Højde i trekant geogebra

Der er tre højder i en trekant , en fra hvert hjørne i trekanten. Undersøg hvad der sker med højderne, når vinkelspidserne flyttes. Her kan du eksperimentere med skæring mellem højder i en trekant. Interaktiv trekant hvor højderne kan vises.


Højde i en stumpvinklet trekant. Trekanten kan ændres ved at trække i vinkelspidserne.

Længden af højden bestemmes også. Geogebra - højde i trekanter. Arealet af en vilkårlig trekant beregnet med alle trekantens højder. Se hvordan højden findes uanset for på trekant.


Hvornår ligger højdernes skæringspunkt indeni trekanten? Emnet er areal af trekanter , og vi benytter os af programmet GeoGebra. PET Pythagoras, Ensvinklede trekanter og Trigonometri. GeoGebra til at finde længden af grundlinjen og højden ,.

Arbejdskort til hvordan man kan tegne en trekant i geogebra , hvor højden godt kan ligge uden for . Lav en trekant : Afsæt punkter og forbind dem med. En trekant har altid forskellige højder alt efter hvilken . I dette forløb skal du arbejde med beregninger af arealer af trekanter. Hvad gør man, hvis man kender arealet, men ikke højden ? Cylinderen har en radius på og en højde på 5. Siderne er regulære ottekanter og trekanter ). En højde i en trekant er den korteste linje fra en af siderne til det hjørne der ikke ligger på siden selv. Denne linje er vinkelret på siden, hvilket betyder at den står.


Tjek areal-beregning grafisk, vha skitsen, hvor du aflæser højden : hc aflæses grafisk . Figuren til højre viser en trekant ABC hvori højden BH er indtegnet. Tegn en trekant og vis højden i den. Konstruer en cirkel med radius 5. Hvordan man finder højden i arbejdet med en trekant , og hertil skal man også. Hvordan finder man sidelængder og vinkler i en ligebenet trekant når. Lad ham tegne en ligebenet trekant , i geogebra , der har et areal på 32.


Trekant - Flyt rundt på trekantens hjørner og se hvordan højde , median, midtnormal og vinkelhalveringslinje ændrer sig.

Efter at have arbejdet med ensliggende trekanter er vi gået i gang med at. Eleverne skal kende til trekanter , midtnormal, vinkelhalveringslinje, højde , median, vinkler, . Viser hvordan man udregner arealet af en vilkårlig trekant , uden først at kende højden. Bestem højden af Monrads hus og en anden høj genstan ved hjælp af metoder.


For en ligesidet trekant er de tre højder lige lange. Kan du angive længden af højden udtrykt ved sidelængden s, for den ligesidede trekant ? Fjern den lange linje, så den reelle højde står tilbage (i menuen i venstre side…).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg