torsdag 19 maj 2016

Får man tvätta bilen på grus

Man kan visst tvätta bilen på garageuppfarten! Det här är närmast propaganda från okunniga miljölobbyister baserat på tyckande, känslor . Kommunernas miljöbestämmelser påverkar var och hur du får tvätta bilen. Reglerna kan variera smått från kommun till kommun, men de här.


Läs mer: Så påverkas miljön – när du tvättar bilen på gatan. Däremot får man spola av sin bil från lera, grus och damm med enbart vatten, .

I många av landets kommuner får man inte tvätta bilen på uppfarten eller på gatan eftersom det förorenade tvättvattnet rinner rakt ut i . Undvik att tvätta bilen på garageuppfarten, gatan eller andra hårda ytor för att inte miljön ska ta skada. Vattentäkter får inte påverkas. Att tvätta bilen hemma på garageuppfarten kan få rättsligt efterspel.


Men ibland kan det vara att vi själva är ute och ser någon. Om du tvättar bilen på en grus - eller gräsyta riskerar föroreningarna från. Om du ändå vill tvätta bilen på tomten får det endast ske om det inte . Men du bör inte tvätta bilen direkt på gatan eller garageuppfarten.

Här kan du ofta både välja maskintvätt eller tvätta själv för hand. Om du absolut inte har möjlighet att tvätta i en miljögodkänd biltvätt, tvätta bilen över grus eller gräs! Du får inte tvätta din bil på garageuppfarten, det står i miljöbalken. Men vi rekommenderar att man ska tvätta bilen i en biltvätt eller en självtvätt, säger hon. Tromb drog med sig grus och plast.


När du skall tvätta bilen är det därför bra om du åker till en automattvätt eller en. Vad är det som gäller om man ska tvätta den. Dvs om man har grus elelr gräs osv som underlag så går det bra, men.


Tvätta bilen så det rinner på gatan? När du tvättar bilen direkt på gatan betyder det att tungmetaller och oljerester följer med. Om du inte har tillgång till en biltvätt är det minst dåligt för miljön att tvätta bilen på gräs eller grus. Det är miljön som får ta kostnaden. Här finns listor över vilka produkter som är miljömärkta med Svanen och Bra Miljöval.


När du ska tvätta bilen är det bra om du åker till en automattvätt eller en. Därför ska du välja att tvätta bilen i en biltvätt eller i en gör-det-själv-hall där vattnet renas vid anläggningen innan det leds vidare till kommunens reningsverk. Vid den här tiden på året är det många bilar som är i behov av en tvätt.


Om man inte har tillgång till en biltvätt eller tvätthall är det mindre dåligt att tvätta bilen på gräs eller grus än att tvätta den på gatan.

Bilen ska stå på mark som inte är nära dagvattenbrunn, vattendrag, sjö eller öppet dike. Man får tvätta bilen både på grus - och gräsplan med . Då finns det en del att tänka på – här hittar du några.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg