måndag 16 maj 2016

Fästa bärlina på stolpar

Jag funderar på vad som det bästa sättet att fästa bärlinan i stolpen vid altanbygge? Skall alltså sätta stolpar i plintar och sedan fästa. Golvbjälklag med bärlina på stolpar.


Om nivåskillnaderna är stora går det att ställa altanen på stolpar. En uteplats i nivå med husets bottenvåning ger ett .

Skjut in stolpen mot murarsnöret som anger stolparnas ytterkanter. Fäst den med en fransk träskruv 8x40 . Grundprincipen för altanbygget är att man på betongplintarna sätter stolpar eller lägger bärlinor, i vilka man sedan skruvar. Utmed husgrunden fäster man en bärlina. Spika, skruva eller använd balkskor för att fästa reglarna vid bärlinorna. Bärlina monteras mot husstommen med fransk träskruv eller genomgående skruv och mutter.


Mellan stolpe och betong ska det finnas en fuktspärr. Mät ut hur stor altanen skall vara, markera med stolpar och snören så.

Detta kräver att du kan fästa regeln i huset. Samma gäller från bärlinan som sitter fast i huset ut till första raden med plintar där bärlina nr två skall ligga. Kör man en 95- stolpe och drar bärlinan med 12-mm fransk skruv eller så,. Fäst stolpar i de fastgjutna stolpskorna och låt de gå igenom altandäcket. Stommens limträstolpar 1x 11 skall nu fästas men först måste hak göras i stolparna för golvets yttre bärlina.


Till dig som önskar kan vi göra hak för . Igår och iförrrgår monterade vi stolpar till altanen. Stolparnas funktion är dels att fästa bärlinan i samt till framtida . Markera med stolpar och snören. Om du inte har möjlighet att fästa en bärlina i fasaden kan du istället gräva ner fler plintar.


Genom att komplettera frontbalk och bärlina mot husvägg med en. Har du en plan husgrund kan du fästa en bärlina mot fasaden istället för. Jag satte 95×mm stolpar i plintarna utmed kanterna och skruvade . Förborra, bärlina och stolpar där infästning skall göras, med mm borr rakt igenom.


Montageskruv för att fästa stommen i husvägg. Stolpar , staketdetaljer, överliggare och konsoler till skärm taket är trädetaljer som med tiden.

Stolpskor används mest som alternativ till att gräva ner stolpar. Ramverk ( bärlina , stödregel) - Däck (trallvirke). Spännvidden mellan stödpunkterna (som vanligtvis är plintar) får inte vara för stor om altanen ska bli stabil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg