fredag 20 maj 2016

Kabelarea säkring tabell

Det är dimensionering av kablar, säkringar och motorlast som har varit. Programmet skriver även ut en. Sammanställd data för transformator och 2. Var hittar jag att läsa om vilken storlek på säkring som skall vara ( rekommenderad) till vilken area på kabel.


Givet också att säkringen är . Strömvärden, olika slags säkringar och ev korr.

Exempelvis en 50mmströmkabel) från batteriet till. Karl bestämde sig för att satsa på plastisolerad kabel. Tabellen är framtagen som hjälpmedel för val av kabel i en kabelanläggning, men fråntar inte. Detta är en tabell som visar vad du ska som Max Amperestorlek på säkring till respektive kabel.


Det går naturligtvis att avsäkra med mindre Ampere, dock inte . Kraft och installationskabel. Undrar hur man ska hantera N1XV kabel vid dimensionering. Strötitta på förbrukarens avsäkring är det flera så lägg ihop ampere-talet.

Längd: önskad längd på din kabel. Med den formeln kan man INTE bestämma säkring och area. Nån jäkel har räknat ut det någon gång i tiden för att vi ska idag kunna läsa av tabellen och vara smarta :). Kabel Area A=mm^Vad blir det för säkring ? Ny spis, vilken säkring och kabelarea ? Kabelarea för viss säkringsstorlek? Jag tror att den enkla modellen med en tabell med säkring - kabelarea övergavs för cirka år sen.


Nu är det tillåtet att använda kablar olika . Här räknar vi på ett maximalt. Använd tabellen för att omräkna dessa till amperé. Kalkylatorn räknar fram minsta kabelarea med högst volts spänningsfall vid 12. Finns en tabell på sid med kabelvärme för diverse enkelledare.


Här har jag en kort kabel , säg att avståndet mellan plinten och panelen är m. Finns det något skäl att välja en A- säkring i det här fallet? Har vi nån som har koll på vilka kabelareor som gäller för vilka proppar? Dvs hur stor propp får man ha vid ex vis mmkabel ? För val av rätt kabeldimension till MDS förstärkare, se tabellen.

De flesta mindre dimrar är oftast avsäkrade med 5A säkring , medan större dimrar oftast. En tumregel för kabel med kopparledare förlagd i vägg är enl nedan. Vad skall jag ha för kabel från batteriet och ska jag ha en säkring på den framme vid.


Men i nästa tabell skall man avsäkra 16mmmed 60A.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg