måndag 28 augusti 2017

Falu rödfärg på grundmålat virke

Grundmålad pärlspont ytterpanel? Kan ett nybyggt hus med obehandlat trä stå omålat. Falu rödfärg på vit grundfärg - Alternativ. Hur är det att måla med falu rödfärg på grundmålat virke ? Om jag har nytt virke på hösten, är det ok att bara grundmåla det och sen låta det stå till sommaren . Kan vi då vänta till maj-juni-juli innan vi målar huset med falurödfärg ?

Du betalar för virke och färg och får målningsarbetet på köpet. Falu Rödfärg förutsatt att fasaden levereras utan grundfärg eller. Många husfabrikanter grundar annars virket . Det finns grundmålade brädor att köpa, vilket är smidigt och inte så dyrt om man.


Den målas med falu rödfärg , så direkt efter målningen ser allt bra ut. Slamfärg går bra att måla på tidigare omålat virke eller trä som tidigare . Det förekommer även sämre fabriksgrundat virke. Det är grundmålat med ett tunt skikt, cirka 20–µm, av vanligtvis.


Ytterpanel - XL-BYGG Falu Trä, Falun.

Trät är målat med klassisk falurödfärg för ca år sedan. Vad kan hända om jag eldar med detta virke ? Kan det bildas giftiga gaser i huset eller . Panelerna har också grundats med kvalitetssäkrad grundmålning i rätt tjocklek, minst. Det går att köpa industriellt grundmålat virke med godkänd skiktstorlek.


Målning sker alltid på virke med korrekt fukthalt och för att säkra att panelen. Måste man tvätta eller alg. Mjukt virke (rötangripet) avlägsnas och byts ut.


Avsedd för, Nytt ohyvlat virke eller för ommålning av tidigare slamfärgsmålade ytor. Akrylatfärg går att måla på de flesta tidigare färger utom falu rödfärg och. Skrapa bort eventuell lös färg och slipa bort eventuellt gråträ ned till friskt virke.


För ökad livsläng skall den grundmålade panelen färdigstrykas snarast. Omålat sågat virke och grova stockytor: Borsta bort lossnande damm och smuts samt lossnande. Slamfärg är en färg med gammal tradition, vanligtvis falu rödfärg , men finns i. Slamfärg eller som den även kallas i folkmun ” Rödfärg ” är något vi svenskar har.


Vänta minst ett dygn innan du färdigmålar med en . Obehandlat trä som spikas upp på ytterfasader tappar snabbt i kvalitet när det utsätts för UV-strålning. Ingen grundmålning , inte i flera lager och det behöver aldrig målas om. Helt obehandlat virke blir väldigt flammigt.

Falu Vapen Fasadfärg, den moderna Rödfärgen från Falun. Helmatt färg som andas men som fungerar på hyvlat virke , tidigare slamfärgsmålat virke , staketfärg. Målningen skall ske på rent, fast och målningstorrt virke (max fuktkvot).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg