tisdag 15 augusti 2017

Marinad rådjur grilla

När jag gör marinad för grill så tar jag i minst msk äppelcidervinäger för det . Jag tänker syren och kaprifol, men barnen snackar grillat. Marinera, grilla och servera med fräscha grönsaker. Vad som gör detta vin intressant är att det är uttalat mycket lämpligt till grillat rådjur.


Den rätta marinaden är viktig när man skall tillaga exempelvis rådjurssadel, men det behöver inte vara allt för svårt.

En mustig och god marinad till kött och grönsaker. Grundrecept på grillmarinad. De flesta marinader består av kryddor, olja samt någon syrlig komponent, oftast vinäger, vin, citron eller. Det mesta som du kan tänkas grilla går att marinera.


Receptet på grillad ryggbiff är enkelt att göra och förberedelserna går snabbt. Putsa köttet och lägg det i en stor plastpåse och slå över marinad. Låt köttet ligga i 5-tim i rumstemperatut.

Ut från slyn kommer långsamt ett rådjur. Grilla tillls köttet har en temperatur . Måste skriva ner receptet till marinaden jag gjorde när vi grillade rådjursfilé i . Vad är bäst att grilla på ett rådjur och hur går man till väga? Jag brukar försöka ha älg och rådjur i marinad någon dag till men det blev inte . Rådjursytterfilé är den urbenade kotlettraden. Rådjur är ett av skogens godaste vilt, det är magert och mört.


Vad är skillnaden mellan karré, filé och ryggbiff? Vilka köttdelar kan läggas direkt på grillen och vilka blir godast av att ligga i marinad först? Vildsvinskött har en hårdare struktur jämfört med hjort eller rådjur. Enklel och god marinad till grillat. En kryddig salsa med mango och lime är gott till grillat vildsvinskött.


Nyborgs kallpressade rapsolja st spett. Marinad msk soja st vitlöksklyftor. Det är en extrem fintrådigt muskulatur på rådjur så köttet bör inte tillagas för länge ,. Det finns flera olika sätt att tillaga revbensspjäll – koka, grilla eller ugnssteka.

Detta är dock inte alltid fallet med vilt, specielt inte med hjort och rådjur. Serveras med fräsch sommarsallad. Ska du tillaga rådjur i ugn är 150°-170°C ugnsvärme är ett bra riktmärke. För att variera viltet hittade man på en massa marinader och annat, och det var.


Rådjur , dovhjort, kronhjort, älg, ren, orre, tjäder, vildgås, vildan ripa, duva, . Vi har fått en hel del kött från rådjur som Carolines pappa har skjutit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg