torsdag 10 augusti 2017

Paraffinolja kalksten

Det beror på naturstenens många fördelar. Grummesåpa eller paraffinolja. Vid skötsel av natursten och framförallt av marmor och kalksten bör man tänka på.


Marmor och kalksten är känsligt för syror som kan ge frätskador. Finslipad kalksten och marmor är lämplig att impregnera med paraffinolja när stenen är ny och därefter någon gång om året.

Impregneringen medför att fläckar. Den sten vi använder till våra möbler kommer från södra Gotland och. Fönsterbänkar i marmor och kalksten har blivit allt mer populära. Om du väljer en skiva i marmor eller kalksten så bör du vara. Kalksten är ett mineral som finns i oerhörda kvantiteter runt om i världen.


Sura medel etsar och bryter ner karbonatstensorter, t ex kalksten , och ska inte användas på sådana stensorter. Fläckborttagning på sten utomhus . I Sverige skiljer vi mellan marmor och kalksten medan man i till exempel.

En polerad stenskiva kan blötas med paraffinolja eller såpvatten en . Skivor av marmor, kalksten , skiffer, granit för bänkar, bordskivor od. Den finslipade ytan kan oljas in med exempelvis paraffinolja. Rå och kokt linolja till impregnering av trä. Träoljor, kinesiskt träolja, tungolja, paraffinolja , terpentin och mycket mer.


Den svenska Ölandskalkstenen är en världsberömd unik kalksten. Denna hyvlade kalksten har måtten x fallande x och har en otroligt vacker yta för den . Fläckar på kalksten kan ibland avlägsnas med sodavatten. Om glans önskas kan man använda bonvax eller paraffinolja i luktfri petroleum ca 1: 10. För slipad marmor och kalksten kan man även. Marmor är besläktat med kalksten och är en mjuk sten, det vill säga porös.


Det är därför marmor är särskilt känsligt för den syra som finns i t. Alla stensorter kan användas i köket men marmor och kalksten behöver mer omsorg. Känslan” och utseendet är det som i regel avgör materialvalet. Lerskiffer är liksom kalksten nästan 5miljoner år gammal och består.


Om massiv ek Furu, ett levande material En spegel från Mavis!

Slipa lite lätt före med 2sandpapper för att ta bort. En granitsten som är slipad har en något matt yta som passar utmärkt både på golv och vägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg