tisdag 29 augusti 2017

Lysrör lumen per watt

När man pratar om olika typer av LED belysning så beskriver man mängden ljus med ljusflöde, vilket mäts i lumen. Tidigare när man pratade om lysrör och . En ljuskälla kan vara en glödlampa, halogenlampa, lysrör eller led lampa. Jämför lumen per watt mellan olika ljuskällor.


Därför har jag nedan satt ihop en tabell som visar effekt, längd och ljusflöde ( lumen ) för vanliga tjocka lysrör.

Med tjocka lysrör menar jag T8 . Hur många Watt är lysrören på? Förr när man diskuterade lysrör och . Philips Lightings LED- lysrör finns i flera ljusflöden ( lumen ) för att möta olika. Till skillnad mot vanliga lysrör ger LED-lysrören ett riktat ljus och utstrålningsvinkeln är. Det har hittills ansetts som ett av de bästa . Ljusutbytet anger hur mycket ljus man får per watt elektrisk effekt.


Lysrör och kompaktlysrör ger mest ljus, till lumen per watt.

Ett vanligt förekommande lysrör. Det kan jämföras med en vanlig glödlampa som ger lumen per watt. Våra LED-rör eller LED- lysrör som de ofta kallas håller högsta prestanda och har hög. Detta lysrör har 1lumen per watt och är ljusstarkt i förhållande till sina . Lysrör finns i olika former, där Toch Tlysrör är där de vanligaste.


Ljusfördelningen från en lysdiod mäts ofta i termer av lumen per watt eller effekt. Med armaturer med lysrör , förklaras effekten med användning av LOR eller . Det mest effektiva chippet (dioden) som tillverkas ger 1lumen per watt , men det är alldeles för dyrt för att användas i glödlampor och lysrör , . Ra-värde som behövs precis som verkliga data på ett lysrör. En lysrörslampa (tidigare lågenergilampa) är ett litet böjt lysrör med E14-,. Ra 91–96) men något sämre ljusutbyte per watt och högre pris. BrightTube TSuper Plus är marknadens mest ljusstarka LED- lysrör med en effekt på upp till hela 1Lumen per watt.


Det betyder att 30watts-röret kan . Växla till flimmerfritt och omedelbart ljus med nya LED- lysrör i OSRAM SubstiTUBE. Dimringsbara och ej dimringsbara LED- lysrör 2V, upp till 1lumen per watt. Genom att byta ut lysrör mot dimbara LED- lysrör sparar man inte bara energi . Lampan MASTER TL-D Super ger mer lumen per watt och bättre färgåtergivning än TL-D-standardfärger.

Den har dessutom ett lägre kvicksilverinnehåll. LED lysrören genererar hela 1lumen per watt ! Dessa lysrör passar armaturer med magnetisk drivenhet (armaturer med glimtändare). Alternativen som jag ser det är antingen 1. Med HE Trör kan du komma upp i en bit över 1lumen per Watt ! Watt är inte lika med ljus när det kommer till LED-lampor.


Här får du alltså nästan mer ljus på samma wattstyrka som vanliga rör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg