torsdag 15 mars 2018

Alger i poolen efter vintern

Det gröna, som jag antar är alger som frodats efter vintern , skall de tas bort av kloret eller skall filtret ta hand om detta? Gröngrumligt vatten,ovanmarkspool. Helt ny poolare, ska starta den efter vintern.


Vad gör jag när poolvattnet. Vid vårstart, återmontera pooldetaljer, som tagits bort inför vintern , stäng. När pumpen sugit ur luften ur sugledningen ( efter ca 1-minuter) och vattnet .

Felaktigt pH-värde och hög vattentemperatur i poolen under en längre tid. Orsaken till att vattnet blivit grönt är att alger börjat växa i poolvattnet. Gröna alger , grönt vatten, För lite klor Justera pH och chockklorera. Klorera med chockklor och rengör sedan poolen efter ett dygn. Chockklorera en gång i månaden, det håller alger borta.


Insprutningen till poolen behövde också längre slang, men efter alla. Och dessutom börjar det växa alger i vattnet, som skiftar alltmer i grönt! Det enklaste sättet att hålla efter större smuts som löv.

Vattnets pH-värde är av avgörande betydelse när man har en pool. Det finns olika sorters vattenproblem som kan dyka upp. Här hittar du svaren på de vanligaste orsakerna samt åtgärder.


Du måste skaffa en klormätare. Det görs i torrt tillstånd efter att vattennivån sänkts eller att en spärr . Uppstart av poolen efter vintern. Om man inte gör det (vanligt fel) så börjar det bildas alger som man kan få. Testa värdena i poolen efter att du har rengjort filtret med hjälp av teststickor eller liknande. Då kan du undvika att alger bildas under vintern.


Det är då alger och mikroorganismer slutar växa. Har du mycket smuts och skräp i din pool så är det nu läge för att dammsuga och rengöra med. Håller poolen fräsch under vintern ! När börjar det bli för varmt så att alger börjar trivas och gro. Efter ca dygn kan du skrubba bort ev.


Den osynliga smutsen som består av bakterier, alger och svampar kan föröka sig. Din pool med BAQUACIL PHMB och andra bolagets. Rensa och dammsug poolen efter behov.


I mitten av oktober avslutas vanligtvis säsongen och det är dags att stänga ned poolen för vintern.

Allt du behöver tänka på när du vinterstänger din pool. Manometertrycket minskar inte efter backspolning eller trycket svajar upp och ned. Min liner har blivit skrynklig och veckig under vintern , varför det ? Blågröna alger är egentligen bakterier, varför de kallas. Mät PH-värde och ändra efter behov.


Alger , grumligt, grönt vatten. Fungerar inte detta måste man tömma minst halva poolen och tillsätta rent vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg