torsdag 29 mars 2018

Kabelarea 63 ampere

Spänningen (U), mäts i Volt och Strömmen (I) mäts i Ampere. Det rör sig om ca: 80A, ev 63A. Skarvkabel (motorkabel) som är tillverkad av extra förstärkt och oljebeständig gummikabel, RDOE. Framtagen med hänsyn till flexibilitet och för hög böjlighet.


Strötitta på förbrukarens avsäkring är det flera så lägg ihop ampere -talet. Längd: önskad längd på din kabel.

Vilken area gäller vid 63A ? Nexans har också introducerat så kallade gröna kabeltrummor. Hur många ampere som skall genom kabeln och hur långt avståndet är avgör vilken dimension du bör ha på kabeln. Använd tabellen nedan för att beräkna din. Har för mig att man ska ha en på ca ampere men är inte säker på. Hur mycket ström en säkring tål märks i ampere (A).


Säkringar skiljs åt genom olika fysiska storlekar och färgmärkningar. Det finns automatsäkringar och .

Monterad med slagtåliga, oljebeständiga . Hur stor ström säkringen tål anges i Ampere och . A kabel än en klen 32A kabel, 32A uttagen är väl inte lika vanliga som 16A eller 63A ? A ska skickas in med föranmälan för . Hjemme har 16mminntakskabel og ampere OV. På hytta har jeg også 16mm2(pfxp?) inntakskabel , men ampere OV. Hvilke lednings tværsnit må tilsluttes sikringern ? En anläggning med huvudsäkring upp till och med Ampere ska vara direktmätt. Kabelarea för serviskabel framgår av.


Att välja en säkring med högre ampere -värde än kabeln klarar, medför brandrisk. Jeremy Clarkson, om Mercedes-Benz CAMG, W204. Elkopplare med märkspänning högst 4V och märkström högst A för fasta in - stallationer i hushåll och liknande. Med grövre kabelarea lämpar den sig för extra strömkrävande maskiner. Tillverkad med extra kraftiga stöt och slagtåliga don och med.


Beroende på vad det är för kabelarea anpassas motståndet. Det går att ställa ner effektuttaget så även om du har tillgång till Ampere i ett uttag kan du välja att plocka ut en lägre effekt för att skona alla . AWG-mått (American Wire Gauge) är ett amerikanskt mått för kabelarea. Nominell belastningsförmåga i ampere (A) för treledarkabel vid angiven temperatur .

För att underlätta vid montaget är 40A-brytaren försedd med förmonterad mm² ledningar för direktanslutning av t ex. En vanlig storlek på generator är ampere. Arean ska alltså upphöjas till för beräkningen.


I den inbyggda displayen kan man se hur mycket spänning och ampere.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg