tisdag 27 mars 2018

Måla tryckimpregnerat trall

Undrar om någon har målat tryckimpregnerat virke med slamfärg(falu rödfärg) eller med någon annan färg utan att vänta ett till två år som alla . Så sköter du om tryckimpregnerat trä - Viivilla. Tryckimpregnerad trall Foto: iStock. Så väljer du och sköter om tryckimpregnerat trä. Vill du sen måla ditt bygge så går det utmärkt.


Genom att måla med lasyr framhäver du träets struktur samtidigt som du ger ett bra skydd till din altan, terrass, eller utemöbler i trä.

Vill ha en mörkare träfärg o gillar inte den grönaktiga tonen av det . Det finns två vanligt förekommande klasser av kvalitetskontrollerat och tryckimpregnerat virke i bygg- och trävaruhandeln: NTR-A för. NTR -AB för användning ovan mark, t ex trall. Kan man måla NTR-impregnerat trä? Det absolut vanligaste trallmaterialet är tryckimpregnerad furu.


Hur ofta behöver tryckimpregnerad trall underhållas? Terrasslasyr speciellt utvecklad för att lasera terrass, altan, staket och utemöbler i tryckimpregnerat trä. Välj rätt färg när du målar fasad.

Ska du måla tryckimpregnerat virke? Inga problem, så här går du till väga. Byggbeskrivning och film från. De flesta köper ändå tryckimpregnerat trä i en grön nyans. När jag har lagt trall med vanligt virke så har jag oljat in den en gång.


Optimera går igenom fördelarna med tryckimpregnerad trall och svarar på de vanligaste frågorna om. Hos BAUHAUS hittar du tryckimpregnerat trä till sommarens alla projekt! Trall i Sibirisk Lärk 28x1Denna lärktrall har växt på den Sibiriska taigan under . Beställ allt inom Trallvirke m. Vårt tryckimpregnerade virke kan målas och laseras, men vi rekommenderar att man väntar. Det är den eviga frågan när det gäller altaner, trall och bryggor.


När man på våren efter den långa vintern vill vårfixa ute så är det många som börjar med att underhållsolja sin altan eller veranda. I bilden ovan ser du var tryckimpregnerat virke i de olika NTR-klasserna ska användas. En terrass av tryckimpregnerat virke skall som regel behandlas en gång.


Vänta tills fuktkvoten är lägre än (3-månader) innan du behandlar. Välj en trallskruv av hög kvalitet och som är avsedd för tryckimpregnerat virke. Går det att måla på tryckimpregnerat virke?

Har nyligen köpt hus och till detta är en altan som är byggd i tryckimpregnerat vi. Ett av de vanligaste alternativen till tryckimpregnerad trall. Skötselråd: Ytan behöver varken oljas, betsas, lackas eller målas. Varför måste man använda tryckimpregnerat NTR-trä? Vi har ett stort utbud av tåliga utomhusfärger, såpor och olja för att hålla din uteplats I toppskick.


Få tips på hur du ska underhålla din uteplats! Här får du goda råd för hur du ska får din altan av tryckimpregnerat trä extra snygg till sommaren. Det går naturligtvis även att lacka eller måla ett altangolv.


Silvertjära för bästa resultat! Vänta alltid med behandling tills värsta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg