fredag 9 mars 2018

Får man tvätta bilen på tomten

Kommunernas miljöbestämmelser påverkar var och hur du får tvätta bilen. Reglerna kan variera smått från kommun till kommun, men de här. Många tror att det är olagligt att tvätta bilen hemma, det är fel. Den finns ingen lag som säger att man inte får tvätta bilen hemma.


Att tvätta bilen hemma på trottoaren är olagligt – och kan räknas som miljöbrott.

För, du vet väl att du kan få fängelse om du tvättar bilen själv? Det är därför inte tillåtet att tvätta bilen hemma på gården, säger miljöinspektör Helen. När man använder kemikalier är man skyldig att använda sådana som är så. Nytt erbjudande för bolån – se här vilken ränta du kan få.


I praktiken nej, det är visserligen inte uttryckligen förbjudet att tvätta bilen på gatan, men man får inte släppa ut orenat avloppsvatten. Vatten från biltvätt räknas . Den som tvättar sin bil felaktigt riskerar att få böter på upp till 10.

Om man har en uppfart med singel. Vad är det som gäller om man ska tvätta den. Egentligen får väl nästan ingen . Tycker också att man kan åka till tvätthallen och tvätta bilen. Du får tvätta din egen bil på din egna tomt under förutsättning att tvättvattnet inte . Många tvättar bilen hemma för att man tror man gör något bra för miljön.


Det här vattnet kan bland annat innehålla tungmetaller, vägrester, . Om du tvättar bilen hemma på garageuppfarten kan det orsaka utsläpp av kemikalier som är skadliga för miljön. När du ska tvätta bilen är det därför bra . En tvätthall med avloppsrening är bästa stället att tvätta bilen. Men se till att du står långt ifrån vattendrag, dagvattenbrunnar och . Inget generellt förbud men enskild person kan få förbud. Det står inte uttryckligen att det är förbjudet, men enligt vår tolkning av lagtexten får man inte tvätta bilen på gatan, säger Helena Martinell. Tvätta bilen i en automattvätt eller på en gör-det-självanläggning.


Under mässan hoppas vi få diskutera det med många Enköpingsbor. Har man möjlighet att istället tvätta bilen på en station tar ett reningsverk hand om det smutsiga vattnet, samtidigt som du får tillgång till Svanenmärkta .

Detta bör du tänka på när du tvättar bilen för att inte förgifta våra vattendrag. Biltvätt bör inte heller ske nära en dricksvattentäkt, t ex en grävd brunn, då riskerar man. Tänk på att tvättvattnet inte får rinna in på någon annans tomt och använd . Om du ändå vill tvätta bilen på tomten får det endast ske om det inte finns risk för negativ påverkan på dricksvattenbrunnar eller sjöar och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg