tisdag 27 mars 2018

Är kolfiber miljövänligt

Då kolfiber inte är en förnyelsebar produkt så suger den ur miljösynpunkt. Ett miljövänligt alternativ är kolfiber tillverkat av lignin, en biprodukt vid massatillverkning. Att det är fullt möjligt visar en ny avhandling från . Användning av naturfiber som armering i stället för glas och kolfiber är både starkt och miljövänligt , säger Jeremiah Dutton på Trifilon, utställare . Storskalig serietillverkning av bilar med kolfiberdelar kommer allt närmare.

En forskningsgrupp där BMW och Audi är några av de bidragande . Vi valde att jämföra trä, aluminium, plast, betong och kolfiber. Trä Fördelar: billigt, miljövänligt , lätt, hållbart, formbart. Nackdelar: brandfarligt, svårskött. Ut med tunga stålkarosser – nu är det kolfiber som gäller för.


Jag såg i någon tidning att en japansk tillverkare skall börja tillverka kolfiber i stor skala. I första hand till bilindustrin.

Utan att vara någon miljömupp så känner . Kärnan i kompositmaterialet är en tråd av förstärkningsfiber ( kolfiber , glasfiber, aramid eller andra fibrer) och olika typer av plaster. Möjliggör mer miljövänligt flyg. Olika kompositmaterial, ofta . Användningen av kolfiber är just nu hetast inom bilindustrin från att tidigare mest ha använts inom flyg- och rymdindustrin. Young har utvecklat en metod för att väva bambu och täcka med epoxy och därigenom skapa ett material som är både starkt och miljövänligt. Trifilon är ett material som är starkare, lättare och mer miljövänligt än kolfiber.


Lejonhjärta har varit med från starten och tagit . Därmed är kolfiber är inte särskilt miljövänligt. FOTO: Ligningfiber för tillverkning av kolfiber. Dessutom får FoU-företaget Innventia miljoner av Vinnova för att utveckla ett Ligningbaserat kolfiber. IPAKY skal med kolfiber -look för Samsung Galaxy S8. Tillverkat i miljövänligt TPU-material som är både stöttåligt och står emot repor.


Forskningsprojekt möjliggör kolfiber av lignin. Chalmers och industripartners, utvecklat LignoBoost-processen som ger ett rent lignin, vilket är en förutsättning för att tillverka kolfiber. Ergonomiskt, Ekonomiskt, Miljövänligt !

POS- miljö som dessutom är enkelt att montera och använda. Materialet består av tunna lager kolfiber i form av laminat som limmas. Packline F Elegance Carbon monteras nära bilens tak.


Takboxen är stabil och kombinerar god plats med eleganta linjer. Drömmen om att tillverka kolfiber. Små risker för galvaniskt element vid kontakt med kolfiber. Kolfiber -finish på överdelen och svart .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg