tisdag 20 mars 2018

Vitmögel på vinden

Vitmögel är vanligt förekommande i svenska krypgrunder och på vindar. Hej, Idag gick jag upp på vinden och såg detta :eek:. Man ska aldrig acceptera mögel i sitt hus.


Mögeltoxiner är mindre än själva mögelsporerna och . Håll utkik efter fukt och mögel på vinden.

Har du en fuktig vind kan fukten sätta sig i trä och isolering, vilket i sin tur kan orsaka mögel och röta. Det är under vintern som de flesta vindar blir som mest utsatta för fukt. Det har att göra med flera saker men framför allt de stora . Mögelpåväxt på vindar kan se olika ut.


Hög fuktighet är en grogrund inte bara för vitmögel utan annan mikrobiell påväxt som svartmögel eller hussvamp. Varför bildas mögel på vinden ? Mögel problem på vinden kan uppstå på grund av konstruktions fel vid byggandet eller för att man förändrar något i huset som . Med tiden kan hela insidan på taket bli sotsvart.

Mögel på vinden visar sig oftast som mörka fläckar längst ner mot takfoten. Fuktskador, översvämning, dålig ventilation gör risken stor för mögelangrepp. Sanering av mögel och mikrobiell påväxt och installation av avfuktare i vindar och.


Waterproof Stockholm är specialiserade på mögelsanering av svartmögel och vitmögel. Var det länge sedan vinden eller krypgrunden inspekterades? Mögelsanering vind - måste man ta bort mögel på vinden. Problem med fukt och mögel på vinden. Fråga: Vi har problem med för hög luftfuktighet på vår vind.


Har ni några förslag på lösningar för att . Vinden var faktiskt i väldigt gott skick! Däremot så hade vi inte städat av den sen vi fick tillträde och vi hade smutsat ner en del när vi borrade . Vitmögel och svartmögel är två sorters mögel ett hem kan drabbas av, och vanligaste platserna vi hittar dessa på är i krypgrunden och på vinden. De flesta fuktskador på vinden uppstår då det ventileras in fuktig luft som kyls ner mot och kondenseras på innertaket.


Den ökade fukten skapar grogrund för . Hej, Vi tänker köpa hus men nu visar det sig att det finns mikrobiell påväxt = mögel på kallvinden. Mäklaren tycker det är ingenting att bry sig . Många svenska hus har fukt på vinden.

Fukt innebär minskat värde på huset! Fukt och mögel i krypgrunden är att betrakta som ett allvarligt problem då det .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg