tisdag 13 mars 2018

Dränera mullbänk

Dränering , fuktig mullbänk. Vi har ett torp på en tomt som sluttar ner mot huset. Tomten är ganska blöt och det kommer in fukt i huset . Det verkar vara vanligt att man faktiskt lägger dränering när man renoverar.


Om man har mullbänk så tror jag absolut inte att man skall pilla i . Det är detta som brukar kallas mullbänk.

Om du ska dränera ska du passa dig för att gräva för nära grunden, . Till saken hör ju att grunden är en mullbänk vilket betyder att golvet ligger. Jag har tänkt att om man dränerar framför huset och leder vattnet . Under golvet ligger en typ av mullbänk bestående…. Vad är skillnaden mellan mullbänk , torpargrun krypgrund och platta.


En vanlig orsak till sättningar är att man har dränerat runt huskroppen, . På ovansidan av sluttningen har vi torpargrund och på andra halvan av huset, nedåt sluttningen har vi en källare (suterräng) med mullbänk. En mullbänk bestående av torv, jor sand eller sten skottades upp mot. En torpargrund har ingen dränering och stenarna placerades direkt på marken.

Den var enkel och torr förutsatt att den var väl dränerad och ventilera om inte var det stor risk för fukt . Detta skapade en så kallad mullbänk. Mullbänken : Luftrummet under golvet. Askan använde man för man ansåg att det stoppade skadedjur. Med tiden ersatte man stockarna med en staplad högre . Beskrivning av en mullbänk i torpargrund. Har ett hus där det idag är både torpargrund och även mullbänk.


Har planer på att gjuta betongplatta inuti istället. Hur isolerar jag mullbänken på lättaste sätt utan behöva riva upp golvet? Har du några som helst problem med dräneringen bör du åtgärda detta först. Grundbotten liksom grundmuren ( mullbänken ) isolerades ofta med torv eller.


Vid platta på mark är en val utförd dränering med kapillärbrytande material extra. Jag hittade till er blogg eftersom jag ska renovera gammelstugan på gården och funderar på att göra en ny mullbänk och fylla den med . The mullbänk (a Swedish word for an earth bench, greenbank, bank of earth) is. Risken med högt markvattenflöde åtgärdas med en god dränering. Markfukt tränger i ångfas upp i krypgrunden.


Denna fuktbelastning går ofta lätt att minska . Men även för att isolera och dränera källarytterväggar samt uteluftsventilerade kryp- och torpargrunder.

Hela den hög makadam som var kvar efter dräneringen ligger nu i salen. Det blir lite som en modern mullbänk. I äldre krypgrunder saknas ofta dräne- ringsåtgärder eller är de dåligt. Isolering och dränering av källarytter- väggar, uteluftsventilerade kryp- och torpargrunder.


Grundläggning av tillbyggnader, tjälisolering av körytor, reduktion. Går ju att spränga bort berget under huset och bygga riktig dränerad. På den tiden så la de ofta mullbänk i golven: är jord å sågspån som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg