fredag 30 september 2016

Rettvinklet trekant egenskaper

Siden som er motstående til den rette vinkelen kalles . I en likesidet trekant er alle sidene like lange. En side i en rettvinklet trekant som ikke har startpunkt i hjørnet ved den rette vinkelen. Summen av de tre vinkler i en trekant er alltid 180°.


Dette kalles for trekantens.

Se artikkelen om en rettvinklet trekant på neste side. En likebeint trekant kan både være rettvinklet , stumpvinklet eller spissvinklet. Som det er illustrert nedenfor kan likebeinede trekanter både være rettvinklede og . En rettvinklet trekant består av to kateter og en hypotenus.


Begge katetene vil alltid utgjøre vinkelbeina i den rette vinkelen. Hypotenusen vil alltid være den . Egenskaper ved ulike firkanter.

En trekant der en av vinklene er 90°, kaller vi en rettvinklet trekant. Vi har også et spesialtilfelle av en rettvinklet trekant. Figur 2: Vinklene til en vilkårlig trekant. Har vi en likesidet trekant , vil ortosenteret, omsenteret,.


I denne videoen går jeg igjennom egenskapene til en trekant med vinklene 30°, 60°, 90° ved å først se på en. Likesidet trekant er en trekant der alle sidene er like lange. Hvis vi tegner en linje VO, får vi en rettvinklet trekant med vinklene 20°, 90° og 70°. Vi bruker trigonometri, og får:.


Enhver trekant kan nemlig inndeles i rettvinklede trekanter ved hjelp av en. Trekanten som utgjøres av taksperrens bjelker, er ikke en rettvinklet trekant. Tre linjestykker og tre vinkler. Hva kjennetegner en rettvinklet trekant ? Alle kan være av ulik størrelse.


Geometri i skolen handler blant annet om å analysere egenskaper ved to- og tredimensjonale. En likesidet trekant er en trekant der alle sidene er like lange . Navngi og beskrive egenskaper til tre- og firkanter.

Navngi kvadrat, rektangel og rettvinklet trekant. Beskrive egenskaper , som vinkler og like lange sider i disse . Begrunn svaret ut fra definerende egenskaper. Navigasjonsmeny og konstruksjonsforklaring. Konstruksjon av likesidet trekant.


Aritmetikk er læren om tallenes egenskaper og metoder. Bruke tau til å utforske former og egenskaper ved geometriske figurer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg