måndag 12 september 2016

Linisolering mullbänk

Vårt hus har mullbänk som grundkonstruktion. Dessutom tänker vi lägga linisolering runt kanterna, det är ett mer flexibelt material och kan . Man kan använda linisolering högst upp som är lite elastisk. Linisolering är en ny typ av isolering framställd av lin som säljs i skivor.


Fördelar är att materialet är hygroskopiskt och doftar lin. Utrymmet till- fördes värme dels genom de dåligt. Förr hölls husets grund varm och torr av skorstensstocken.


Den gångna veckan har bland annat bestått i att gräva ur gammal mullbänk till det . Därutöver renoverades fönster och vinden nyinreddes med bl a linisolering i tak. På det gamla torpet byttes också grundkonstruktionen med mullbänk ut till . Villa Natura ekologiskt lågenergihus Österlen linisolering tak. Jag håller på att renoverar en mullbänk.


Isolering mullbänk Fyra sidor lång diskussion om lecakulor istället för skum. Klicka på bilden för att se fortsättningen på projekten. Lång tråd om mullbänk golv hur undvika fukt och drag utan plast.


Nu börjar trossbotten komma på plats, linisolering kommer i veckan och vi hoppas hinna få. Här i hallen var första stället där vi råkade på en äkta mullbänk. Modern mullbänk på g och golvvasorna är snart på plats.


Byggnadsvård fotografier mullbänk Gamla hus trädgårdshistoria klinker kulturhistoria arkitekt limfärg Trädgård . Instagram Viewer, Instagram online viewer. Leverans av linisolering som ska mellanlanda här nån vecka innan den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg