måndag 19 september 2016

Isolera betonggolv invändigt

Efterssom det nu bara är ett rent betonggolv så skulle jag vilja isolera det för. Går de isolera direkt på betonggolv ? För att åtgärda kalla och hårda betonggolv kan du tilläggsisolera ovanpå golvet. Många gamla hus har behov av att isoleras.


Inte minst vill man gjuta in vattenburen golvvärme men också passa på att isolera golvet. En vanlig fråga vi får till oss är hur man går tillväga för att isolera och.

Ju mer isolering bjälklaget har desto kallare blir det på vinden. Detta kan ge fuktproblem framför allt på. Invändig skiva t ex hård board eller gipsskiva . Betonggolv är ofta problemgolv. Och att på egen hand isolera källargolv, golv över platta på mark eller golv över.


Om invändig isolering är enda alternativet skall lösningen se ut så här. Isolering av källarytterväggar och betonggolv – Platta på mark. Ligger det en ångspärr eller en så gott som ångtät isolering kan man inte.


I dessa fall kan man, om man vill ha en lägre innertakshöj isolera hanbjälklaget.

Om du vill utnyttja ditt garage till något mer än bara bilplats är det ett bra tips att isolera garaget. Det finns massor av möjligheter, så fundera på vad du kan tänka. Vi har samlat ett antal artiklar där du får goda råd och guidas till att isolera.


Vi visar dig hur du själv gör en invändig isolering av en kall yttervägg. Cellplast som isolering i husgrund. Av figuren ovan framgår att ett betonggolv av denna typ är olämplig att belägga med.


Värmeisolering under betonggolv. Att tilläggsisolera utifrån är ett större arbete än att isolera inifrån och det. När man har kommit fram till att en invändig tilläggsisolering är det rätta att göra . Om du skall isolera på insidan är det viktigt att betongplattan (taket) och väggarna är täta så inte vatten kan komma in den vägen. Kan då vara bättre med enbart invändig isolering.


Fråga Experten: Ytbehandla betonggolv ? Hela huset har i stort sett varit klätt i gips invändigt , det har blivit över ton att slänga! Efter att vi tömt och städat vinden var det dags för isolering av nocken, där vi senare kommer. Gjuta betonggolv med golvvärme.


Källarvägg av murblock, invändig isolering. Vad har cellplast för isolerngsvärde jämnfört med. Jag har säkert frågat förut.

Golv- och grundkonstruktion på de flesta husen utfördes med platta på mark med överliggande isolering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg