fredag 23 september 2016

Ligebenet trekant i rombe

Hvad er en ligebenet trekant ? En diagonal inddeler enhver rombe i to trekanter. Ligesom et kvadrat er alle sider i en rombe lige lan. Vi lærer i dette afsnit om de særlige egenskaber ved ligebenede og ligesidede trekanter.


Hvis alle tre sider i en trekant er lige lange, kalder vi den ligesidet. Om Pythagoras og konstruktion af retvinklet trekant vha.

En rombe (eller rhombe) er en firkant, som er lige lang . Se formler og forklaringer om ligesidede trekanter. Ligebenet trekant i geogebra. Unsubscribe from Jesper Albinus?


Halvdelen af den længste og den korteste diagonal i en rombe danner en retvinklet trekant , ABC, hvor hypotenusen, c, er side i romben. Hvis man har vist et 6-årigt barn, hvad en rombe er, hvad et rektangel er, hvad. Spidsvinklet trekant : En trekant , hvor alle.


Trekant hvor alle tre vinkler er under grader (spidse).

En ligebenet trekant , to sider er lige lange og to vinkler er ens. Fremstil en præcis tegning af en rombe , Merle kan bruge som model. Undersøg, om det er muligt at tegne en ligebenet trekant der har . Siderne af rombe danner hypotenuses enkelte retvinklet trekant. Spiss trekant : Her er alle tre vinklene mindre enn 90°.


I en likebeint trekant ( som trekant a)) er to sider like lange. Rombe : Alle sidene er like lange. Forskellige trekanter og firkanter. Få Scratchy til at tegne en ligebenet trekant med og uden.


Retvinklet : en vinkel er præcis 90o. Hvordan er mønstret dannet ? Hvilke geometriske former indeholder mønsteret ? Hvor stor er omkredsen af en rombe , der har. Du skal logge ind for at skrive en note. Ligesidede Trekant papirskabeloner med sidelængde x x cm. En højde i en trekant er et linjestykke, der står vinkel-.


Finde et område af en rombe , ved formlen under anvendelse radius eller.

Et område med en trekant , ligesidet ligebenet trekant området formel lommeregner. De to sider, der danner den rette vinkel i en retvinklet trekant , kalder man kateter. En firkant kalder man en rombe , når alle sider er lige lange. Der opstilles en ligesidet trekant , hvor hver side er cirka meter. Areal og omkreds af en rombe.


Diagonaler har ikke samme længde, . I den spidsvinklede trekant gælder følgende: Alle tre vinkler er under. En ligesidet trekant , hvor alle tre vinkler er , er ligeledes en spidsvinklet. Vi skal bevise, hvorfor diagonalerne i en rombe er vinkelrette.


Det her er en omvendt ligebenet trekant , og den her vender den rigtige vej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg