fredag 23 september 2016

Konstruere 90 graders vinkel

Når vi konstruerer har vi bare lov til å bruke blyant, passer og linjal. I vinkelkonstruksjon må vi kunne tre ting. I denne videoen lærer du å konstruere en - graders vinkel. Når du skal konstruere en vinkel må du bruke en passer og linjal.


Trekk linjen og du har konstruert en vinkel på grader.

Da er det enklere å måle seg frem til en rett vinkel. Bilde av en konstruert graders vinkel. Videre er vinkel ACD = grader og CD = cm. Prøv og konstruer en graders vinkel ved hjelp av passer og linjal.


Konstruksjon av vinkler Teori. Kalles også for graders vinkel. Vi har lært å konstruere 60°, ° samt å halvere vinkler.

Det gjør oss i stand til å konstruere en rekke vinkler. Skriv størrelsen i grader på fem ulike vinkler. Elevane lærer deg korleis du kan konstruere vinklar.


Vi skal seinere se at å konstruere ° vil si å. Ta med passer, gradskive og linjal. I know what the theme of the. Regn ut hvor mange grader hver vinkel er. Hvilke vinkler hører sammen med hvilke gradtall?


Forklar hvordan du kan konstruere en vinkel på 55°. Vi får altså, at vinkel C er 4grader , hvilket er mindre end , så vinkel C er spids. Rotasjon 6 12 og 1grader. Når du er ferdig med grunnkurset, skal du kunne. Det var godt og høre, da slipper jeg og justere alle snørene.


Da gjenstår det og finne grader , og det er vel 12 1og 200? Hvor mange grader er vinkel X ?

Gjennom dette punktet går da halveringslinja for vinkelen. Kunne halvere vinkel , kopiere vinkel og konstruere trekantar. Vi kan konstruere en vinkel på o. Fokus på føring av oppgåver. Når jeg skal finde en graders vinkel i et hus eller andet der er større end min tømrervinkel kan klare, så er det frem med Pythagoras . Femkanten er derfor ikke er så enkel å konstruere.


Men det går an: Først lager . Deretter må du konstruere en graders vinkel oppover fra punkt A og markere punkt D m opp langs den nye linja. TIlsvarende konstruerer du en normal fra. Lagt til video om konstruksjon av grader og.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg