torsdag 8 september 2016

Beregn højden i en trekant

Hej jeg skal udregne højden af en trekant , men har glemt formlen. Hvordan finder man højden i en trekant ? Se formler, forklaringer og en interaktiv tegning. Højden af en trekant - Regneregler.


Din digitale matematikportal til alle klassetrin i grundskolen. MatematikFessor hjælper alle i skolen – både elever, lærere og forældre.

Hejsa hvordan udregner man højden i denne her trekant er der nogen formel for det. Derfor kan vi beregne arealet ved hjælp af en halv appelsin-formlen. Vi husker på, at arealet af en trekant er en halv højde gange grundlinje.


Jeg ville gerne vide, hvordan man finder højden på en trekant , hvis man kun har grundlinjen og arealet tilbage. I en retvinklet trekant er det enkelt at beregne arealet, det skyldes at den lodrette side, her siden a, er lig med højden. Vi kan altså regne arealet . Her viser jeg, hvordan man finder højden i en trekant.


Beregning af arealet i en retvinklet trekant. Arealet af en retvinklet kan beregnes ved hjælp af formlen: Areal trekant 1.

Jeg skal finde højden af en retvinklet trekant. En trekant er i geometrisk forstand en polygon med tre vinkler (hjørner) og tre sider. Stokken og dens skygge lave en trekant svarer til højden på objektet af renter . Beregn Retvinklet trekant , Ligesidet trekant , Vilkårlig trekant. Da den vilkårlige trekant ikke i alle tilfælde kan udregnes korrekt hvis Vinkel A eller . Find formler til beregning af ligebenet trekant.


Ofte vil det være svært at måle højden af en flagstang, et højt træ eller en høj. Vi bruger to ligedannede trekanter til at finde højden på træet. På tegningen nedenfor ser du to ligedannede trekanter indeni hinanden.


Det eneste du skal bruge er trekantens højde og grundlinje. Du kan sagtens beregne arealet af en trekant. Formlen for arealet af en trekant er som følger: A = 5 . Jeg har brug for hjælp til at finde højden på en ligebenet trekant.


Areal af trekant : Dette regneark kan beregne arealet af en trekant. Dog kan man ikke beregne siderne hvis man kun kender tre vinkler. I en trekant er forholdet mellem sinus til en vinkel og længden af den modstående side er.


Man kan hurtigt finde højden på et træ i skoven. Brug to ligedannede trekanter til at finde højden på træet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg